“Kıbrıs Türkü Şehitlerini Anıyor” programının ilk bölümü yayınlandı – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

“Kıbrıs Türkü Şehitlerini Anıyor” programının ilk bölümü yayınlandı – DT Kıbrıs Haber

“Kıbrıs Türkü Şehitlerini Anıyor” programının ilk bölümü BRT’de yayınladı.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu yapımcılığındaki “Kıbrıs Türkü Şehitlerini Anıyor” programının metin yazarlığı ve yönetmenliğini ise Muharrem Özdemir üstlendi.

Programda, Kıbrıs Türkü’nün bağımsızlık mücadelesini konu alan ve bu uğurda canlarını veren aziz şehitler yad edilerek, yaşanan acılar ve kahramanlık hikayeleri paylaşılıyor.

Program için Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Türkiye Milli Savunma Bakan Yardımcısı Bilal Durdalı, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Sebahattin Kılınç, Güvenlik Kuvvetleri Komutanı Tümgeneral Osman Aytaç ve Güvenlik Kuvvetleri Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Kadir Bayraklı’nın da katılımıyla BRT stüdyolarında çekimler gerçekleştirildi.

“Kıbrıs Türkü Şehitlerini Anıyor” programının dün akşam yayınlanan ilk bölümünde: 47 yaşındaki şehit Ayşe Süleyman, 16 yaşındaki şehit Dilnevaz Süleyman, 15 yaşındaki şehit Zalihe Süleyman, 13 yaşındaki şehit Emine Süleyman, 12 yaşındaki şehit Aliye Süleyman, 11 yaşındaki şehit Havva Süleyman ve 9 yaşındaki şehit Gültekin Süleyman anıldı.

“Kıbrıs Türkü Şehitlerini Anıyor” programı ayda bir yayınlanacak.

Bir yanıt yazın