Kara Sınır Kapıları İyileştirme Komitesi, Beyarmudu Sınır Kapısı ile ilgili iyileştirme projesi çalışması başlattı – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Kara Sınır Kapıları İyileştirme Komitesi, Beyarmudu Sınır Kapısı ile ilgili iyileştirme projesi çalışması başlattı – DT Kıbrıs Haber

Başbakanlık bünyesinde oluşturulan Kara Sınır Kapıları İyileştirme Komitesi, Beyarmudu Sınır Kapısı ile ilgili iyileştirme çalışması hayata geçiriyor.

Komite üyeleri Beyarmudu Sınır Kapısı’na giderek saha ziyareti gerçekleştirdi ve burada ilgili paydaşlarla projenin uygulanabilirliği üzerinde görüş alışverişinde bulundu.

Şehir Planlama ve İnşaat Dairesi Müdürü Türkmen Yiğitcan, Kara Sınır Kapılarının iyileştirilmesine yönelik yapılan toplantının ardından başlatılan çalışmalar kapsamında arazi incelemesinde bulunduklarını belirtti.

Yiğitcan, yapılan toplantının çok olumlu olduğu kanaatini taşıdığını söyledi.

Beyarmudu Belediye Başkanı Bülent Bebek de, kapının yıllardır kanayan bir yara olduğunu, yılda 1.3 milyon kişinin kapıdan giriş yaptığına işaret etti.

Özellikle yaz aylarında büyük bir yoğunluk yaşanıp bu sayının 2 milyonu bulabileceğini, yolun genişlemesinin şart olduğunu kaydeden Bülent Bebek, en kısa sürede sorunun giderilmesini umduklarının altını çizdi.

Devlet Planlama Örgütü Müsteşarı Durali Güçlüsoy da yaptığı açıklamada, Başbakan Ünal Üstel’in talimatlarıyla oluşturulan Kara Sınır Kapıları İyileştirme Komitesi nin ilk olarak Metehan Geçiş Kapısı’nda bir çalışma başlattığını, ikinci adım olarak da Beyarmudu Kara Giriş Kapısında çalışma başlatacağını anlattı.

Durali Güçlüsoy, burasının en yoğun kapılardan biri olduğuna işaret ederek, en kısa sürede buradaki projelerin tamamlanarak hayata geçeceğini söyledi.

Bir yanıt yazın