“KAPTAN ERBAY” kitabı tanıtıldı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Spor

“KAPTAN ERBAY” kitabı tanıtıldı

[ad_1]

Kıbrıs Türk Futbolunun başarılı unutulmaz ismi, en çok gol kralı olan ve uzun yıllar giydiği Gönyeli formasıyla şampiyonluklar yaşayan Milli futbolcu Erbay Gönelli’nin yaşadıkları kitap oldu.

Yazar Eralp Adanır’ın 21. Kitabı olan “Kaptan Erbay” kitabı düzenlenen kitap tanıtım ve imza gecesinde tanıtıldı.

Le Cheateu Romance Restorantta düzenlenen kitap tanıtım gecesine Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar gecede yaptığı konuşmada Kıbrıs Türk Futbolunun unutulmaz efsaneleri arasında yeralan Erbay Gönelli’nin yetenekli büyük bir futbolcu olduğunu belirterek kitap ile birlikte gelecek nesillere de aktarılacağını kaydetti.

Kitabın yazarı Eralp Adanır ise kitabın uzun bir çalışmanın eseri olduğunu belirterek “Sadece Kıbrıs Türk Spor Tarihi’mizden bir kesit değil. Daha fazlası. Sosyal, siyasi, mücadele yıllarının iz düşümü, Gönyelideki yaşam ve futbol sevgisi” cümlelerini kullandı.

Erbay Gönelli ise bu kitabın hazırlanmasında emeği geçen Eralp Adanır ve katkı koyan herkese teşekkür ederek kitabın geçmiş dönemden gelecek nesillere bir köprü olacapğını söyledi.

Gönyeli – Alayköy Belediye Başkanı Hüseyin Amcaoğlu da konuşmasında Erbay Gönelli gibi bir efsane futbolcunun kitabını soluksuz okuyacağını belirterek “Gönelli efsanesinin gelecek nesillere aktarılmasında bizim de bir katkımız olduysa ne mutlu bize” dedi

Konuşmaların ardından kitabın imza töreni gerçekleştirildi.

 

 



[ad_2]

Bir yanıt yazın