Kanlı:Bayrak Radyosu’nun kuruluşu basit bir radyo kuruluşu değildir

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

BRTK Yönetim Kurulu Başkanı Özer Kanlı, Bayrak Radyosu’nun kuruluşunun basit bir radyo kuruluşu olmadığını vurguladı.

BRTK’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle mesaj yayımlayan Kanlı, mesajında Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ile Bayrak Radyosu’nun anonsu hakkındaki diyaloğunu anlattı.

Bayrak Radyosu’nun nasıl kurulduğunu rahmetlik Özer Berkem, Erdoğan Naim, Ali Gürsoy, Muammer Raşit, Tremeşeli Mehmetali, ve ilk Müdürümüz Ahmet Yusuf Atamasoy’dan da bizzat dinlediğini ifade eden Kanlı, Bayrak Radyosu’nun kuruluşunun basit bir radyo kuruluşu olmadığını  belirtti.

Özer Kanlı, Bayrak Radyosu’nun kuruluşu Kıbrıslı Türkleri yok olmaya doğru giden bir topluluk noktasından, Devlet sahibi bir Halk noktasına getiren, Kıbrıs Türkü’nün varoluş ve özgürlük mücadelesinin en güzel, en onurlu sayfalarından biri olduğunu vurguladı.

“Bir mühendislik başarısı, azim, kararlılık, vatan, millet sevgisi,  kahramanlık destanı ve özgürlük tutkusunun adıdır Bayrak Radyosu” ifadelerini kullanan Kanlı, “O kahramanlar kurşun yağmuru altında, canları pahasına radyo yayın cihazları yapmışlar, nerdeyse Rumların avucunun içinde verici almışlardır. Peki; Kıbrıs Türk Halkı’nın özgürlük ve egemenlik mücadelesi bitti mi? Hedefimize ulaştık mı? Hayır Ne yazık ki, Güney’deki komşularımız hala 1974 öncesine dönüş hayallerinden vazgeçmedi” dedi.

Rumların Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğünün yegane güvencesi Türk askerinin tamamen adadan gitmesini ve garantörlüğün sıfırlanmasını talep ettiğini belirten Kanlı, “Rumlar hala, bir ortaklık devletinin içinde bizim de kendileri kadar egemen ve eşit olmamızı kabul etmiyorlar. Dolayısı ile mücadele henüz bitmemiştir” ifadelerini kullandı.

Mücadelemizi demokrasimizi daha da ileri taşıyarak, ekonomimizi güçlendirerek, Anavatan Türkiye ile bağlarımızı iki kardeş devlet esasına dayalı ve karşılıklı sevgi, saygı anlayışı ile devam ettirmesinin önemini anlatan Kanlı, Bayrak Radyosu’nun devamı olan ve Bayrak Radyo Televizyon Kurumunun da tarihini ve niçin kurulduğunu unutmadan, Anayasal, yasal çerçeveden ayrılmadan görevini yapmaya devam etmesi gerektiğini belirtti.

BRTK’nin  bugün 6 radyosu, 3 televizyonu, internet yayınları ile belirli bir noktada olduğunu ancak olduğu noktanın, olması gereken nokta olmadığını da dile getiren Kanlı,  BRT’nin daha ileride olmasının önemini anlattı.

[ad_2]

Kanlı:Bayrak Radyosu’nun kuruluşu basit bir radyo kuruluşu değildir