İsveç Dışişleri Bakanı Billström’den TBMM’ye teşekkür – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Dünya

İsveç Dışişleri Bakanı Billström’den TBMM’ye teşekkür – DT Kıbrıs Haber

[ad_1]

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, ülkesinin NATO’ya katılımına ilişkin kanun teklifinin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulunda kabul edilmesine yönelik, “Bundan sonra da terörizme karşı mücadelemiz Türkiye ile yakın işbirliği halinde sürecek.” dedi.

Billström, Dışişleri Bakanlığı konutu önünde düzenlediği basın toplantısında, “TBMM’ye teşekkür ediyorum. Bundan sonra da Türkiye ile NATO’da yakın işbirliği yapacağız. Uzun bir yolculuktu.” diye konuştu.

Süreçte, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayının beklendiğini belirten Billström, AA muhabirinin, “NATO üyeliğiniz Türkiye ile ilişkilerinize neler katacak? sorusunu şöyle yanıtladı:

“Doğal olarak TBMM’nin onayı daha önce yaptığımız anlaşmaları değerli kıldı. 2022’de NATO Madrid Zirvesi’nde imzaladığımız Üçlü Muhtıra (Türkiye, Finlandiya ve İsveç) ve daha sonra Vilnius’ta yapılan anlaşmada uzlaşmıştık. Bu anlaşmalar devam ediyor. Bundan sonra da terörizme karşı mücadelemiz Türkiye ile yakın işbirliği halinde sürecek.”



[ad_2]

Bir yanıt yazın