”İş’te Kadınlar III. Zirvesi, “Geleceğe Yön Veriyor” Türkiye, KKTC ve Azerbaycan’ndan kadın girişimcileri bir araya getirdi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

”İş’te Kadınlar III. Zirvesi, “Geleceğe Yön Veriyor” Türkiye, KKTC ve Azerbaycan’ndan kadın girişimcileri bir araya getirdi

Kıbrıs Türk Girişimci Kadınlar Derneği’ın, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği işbirliği ve Türkiye Belediyeler Birliği desteği ile düzenlemiş olduğu, ”İş’te Kadınlar III. Zirvesi, “Geleceğe Yön Veriyor” sona eriyor.

Zirveye, Türkiye, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Azerbaycan’dan toplam 24 Sivil Toplum Kuruluşu’nun başkanları ve üyeleri, Dünya Kadın Girişimciler Birliği katkı koydu.

Girne Acapulco Resort Otel’de , 2 gün süren Zirve’de, “Geleceğimiz Gençler”, “Bilim ve Teknolojinin Geleceği”, “İş Dünyasının Geleceği”, “Tarım ve Gıdanın Geleceği” konuları hakkında görüşlerini sundu..

Zirveyle ilgili BRT Haber’e değerlendirmede bulunan GİKAD Başkanı İçim Çağıner Kavuklu,bu yıl 3’üncüsü gerçekleşen zirvede, Kıbrıs Türk halkı için çok değerli  bağlantılar kurulduğuna vurgu yaptı.

Kavuklu, GİKAD kurulduğu günden beri her zaman veren , yapılan işlerin halka doğru şekilde duyurulmasına katkı sağlayan Bayrak Radyo televizyon Kuruluna da teşekkür etti.

Türkiye Belediyeler Birliği  Başkan Danışmanı ve Gaziantep Büyükşehir Belediye başkanı Danışmanı  Filiz Evran da,İş’te kadın Zirvesi’nin  nasıl oluştuğu hakkında  bilgi Verdi.

 KKTC kadınının her alanda güçlendirilmesine yönelik çalışmalara katkı koymaya devam edeceklerini vurgulayan Evran, bilgi çağında geleceğe kadınların  yön vereceğini söyledi.

Türkiye Odalar Borsalar Birliği Fuar Sektör  Meclisi  Başkan Vekili  Gülseren Hülya Akkaya d , zirve ile  birçok yeni işbirliği ve projenin hayata geçeceğini dile getirdi.

 Akkaya, tüm dünyada, bankacılıktan sanayiye ,borsadan  ülke yönetimine ve karar alma mekanizmalarına kadar, her alanda kadının  statüsünün geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

BRTK Müdürü ve GİKAD Yönetim Kurulu üyesi  Meryem  Özkurt da,  ülkede kadını her alanda güçlendirmek hedefiyle  yola çıkan  GİKAD’ı kurulduğu günden bu yana desteklemeye  çalıştıklarını belirterek, 3 yıldır hayata geçen projelere bakıldığında, bu desteğin çok doğru  ve isabetli olduğunun bir kez daha bu zirveyle de  görüldüğünü  kaydetti.

Almanya, Azerbaycan , Türkiye ve KKTC’den yüzlerce kadın girişimci  ve sivil toplum örgütü temsilcisinin bu zirvede bir araya geldiğine dikkat çeken Özkurt, GİKAD organizasyonlarının , kadının güçlendirilmesi  ve iş yaşamına destek yanında , ülke tanıtımı için de büyük önem taşıdığına dikkati çekti..

Global kadın Girişimciler  Federasyonu Avrupa Başkan Yardımcısı   Katherine Haring de, 5 kıta, 100 ülkede  5 milyon üyesi olan bir kuruluşun,kadınların daha güçlü olduğu bir dünya yaratmak için çalıştığını belirtti. Haring , kadınların cesaretlendirilmesi gerektiğine de vurgu yaptı.

Zirve Cumhuriyet Balosu ile sona eriyor.

BRT/

Bir yanıt yazın