Işık, Gıda Güvenliği ve Ürün Güvenliği Yasalarının “uygulamaya konmamasını” eleştirdi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Işık, Gıda Güvenliği ve Ürün Güvenliği Yasalarının “uygulamaya konmamasını” eleştirdi

[ad_1]

KKTC Tüketiciler Derneği Başkanı Hasan Y. Işık, Gıda Güvenliği ve Ürün Güvenliği Yasalarının “yürürlüğe girdiği 2014 yılından beri uygulamaya konmamasını” eleştirdi.

Işık yaptığı yazılı açıklamada, ilgili yasanın yürütülmesinden sorumlu Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlıklarını özellikle turfanda besin ürünlerinin “Zirai İlaç ve Hormon” tahlil raporlarını, üreticilerin isimleri ile birlikte açıklayarak, marketlerin satış reyonlarında etiketleriyle belirtilmesini istedi.

“Soğuk Hava Depo” muhafazası gerektiren gıda ürünleri konusunda yetkililere çağrı yapan Işık, insan sağlığı ve yaşamının üst düzeyde korunması için gıda mevzuatının öngördüğü risk analizi kapsamında bozulmuş tüketime uygun olmayan piyasadaki gıda ürünlerinin tespitlerini yaparak, özellikle bayram öncesi toplatılması için Sağlık Bakanlığı ile Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanlıklarına çağrı yaptı.

Işık, tüketicilere, fahiş fiyatlar ile piyasaya sürülen etiketsiz, özellikle bozuk sebze, meyve ve hayvansal gıda ürünlerini almamaları, şikayetlerini ise www.tuketicilerdernegi.org web sitesinin “Şikayetler Sayfasından” iletmeleri çağrısında bulundu.



[ad_2]