BM Gazze’ye gıda yardımı dağıtımını durduruyor – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Dünya

BM Gazze’ye gıda yardımı dağıtımını durduruyor – DT Kıbrıs Haber

[ad_1]

BM Dünya Gıda Programı, güvenli dağıtıma izin veren koşullar oluşana kadar Gazze’nin kuzeyine hayat kurtaran gıda yardımı dağıtımını durdurma kararı aldı.

Merkezi Roma’da bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı’ndan(WFP) yapılan yazılı açıklamada, WFP’nin Gazze Şeridi’nin kuzeyine teslimatı durdurma kararını kolay bir şekilde almadığı belirtilerek bunun, oradaki durumun daha da kötüleşeceği ve daha fazla insanın açlıktan ölme riskiyle karşı karşıya kalacağı anlamına geldiğinin farkında olunduğu kaydedildi.

Açıklamada, “WFP, Gazze’deki çaresiz insanlara acilen ulaşma konusunda kararlıdır. Ancak kritik gıda yardımını, bundan yararlanan kişilere ulaştırmak için gerekli emniyetin sağlanması gerekmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

BM Yakın Doğu’daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) ait bir kamyona yapılan saldırı sonrasında, üç haftalık aranın ardından bölgeye yardımların geçen pazar yeniden başladığı ve ilk aşamada 7 gün için 10 kamyon yiyecek göndermenin hedeflendiği aktarılan açıklamada, “WFP, pazar günü Gazze şehrine doğru yola çıktığında, konvoyun etrafı, Gazze Vadisi kontrol noktası yakınında aç insan kalabalığıyla çevriliydi. Pazartesi günü ise ikinci konvoyun kuzeye yolculuğu, sivil idarenin çökmesi nedeniyle tam bir kaos ve şiddet içinde kaldı.” ifadeleri yer aldı.

TRT



[ad_2]

Bir yanıt yazın