İsias’ta hayatını kaybeden Şampiyon Melekler depremin birinci yılında anılacak – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

İsias’ta hayatını kaybeden Şampiyon Melekler depremin birinci yılında anılacak – DT Kıbrıs Haber

Türkiye’de binlerce kişinin yaşamını yitirdiği 6 Şubat depreminin birinci yılı doluyor…

Depremde Adıyaman’da yıkılan İsias Otel’de hayatını kaybeden 35’i Kıbrıslı Türk sporcu ve öğretmen depremin birinci yılında “Melekler Şehri” Gazimağusa’da anılacak.

Bu çerçevede, 6 Şubat’ta ilk olarak saat 10.00’da Gazimağusa Kabristanlığı Şampiyon Melekler Şehitliği’nde anma töreni düzenlenecek.

Depremde hayatını kaybeden 35 Kıbrıslı Türk, saat 11.15’te Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nda düzenlenecek törenle de anılacak.

Anma törenleri kapsamında, saat 12.15’te ise Rauf Raif Denktaş Kültür ve Kongre Sarayı’nın ön alanında “adalet balonları” sonsuzluğa bırakılacak.

Son olarak saat 15.30’da Lala Mustafa Paşa Camisi’nde Şampiyon Melekler için mevlit okutulacak.

Şampiyon Melekleri Yaşatma Derneği kurucu üyeleri, 6 Şubat depreminde Adıyaman’da İsias Otel’de hayatını kaybeden çocukların babaları, felaketin birinci yıl dönümüne günler kala Türk Ajansı Kıbrıs’a konuştu.

İsias Otel’de hayatını kaybeden çocukların babaları, hayattan hiçbir beklentilerinin kalmadığını, kendileri için planları olmadığını artık tek amaçlarının adaletin sağlanması için mücadele etmek ve eğitime, çocuklara katkı sağlamak olduğunu belirttiler..

Asya Tülek’in babası Mehmet Tülek, İsias Otel enkazına bakıldığında her şeyin açık şekilde görüldüğünü belirterek, “Çok somut şekilde gördüğümüz bir şeyi açıklama gereğinin oluşması çok yorucu” dedi.

İzcan Nurluöz’ün babası İhsan Nurluöz ile Havin Kılıç’ın babası Recep Kılıç ise, sanıkların fiilen mahkemede olmamasına tepki gösterdi.

Nurluöz, “Ben gözümüzün içine bakarak konuşmalarını isterdim, o göz temasını kurmak isterdim… Onları orada görmek isterdim” ifadelerini kullandı.

Değişik duygular içerisinde duruşmayı izlediklerini belirten Kılıç, ifadesini verirken İsias Otelin sahibi ve yöneticisi Ahmet Bozkurt’un yüzünü görmek için ekran boyutunun büyütülmesini mahkemeden istediğini ve bu isteğinin kabul gördüğünü anlattı.

Hayal Gençalioğlu’nun babası Yaşar Kemal Gençalioğlu da, Kıbrıs’ta Şampiyon Melekler için sergilenen birlik neticesinde olayın Türkiye ve hatta yabancı kamuoyunun ilgisini çektiğini belirterek, “olası kastın” kullanılabileceği en somut davanın bu dava olacağını ifade etti.

Adıyaman’da, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde yıkılan ve 35’i Kıbrıslı Türk sporcu ve öğretmenlerden oluşan kafilenin yanı sıra toplam 72 kişiye mezar olan İsias Otel’e ilişkin dava 4-7 Ocak tarihlerinde görüşülmüş ve ara karar açıklanmıştı.

Adıyaman 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dört gün süren duruşmalar sonunda tutuklu olan 11 sanıktan 5’inin, “Ahmet Bozkurt, Efe Bozkurt, Erdem Yıldız, Halil Bağcı ve Mehmet Fatih Bozkurt’un” tutukluluk halinin devamına; adli kontrolle serbest olan 6 sanık, “Bilge Açık, Hasan Aslan, Mehmet Göncüoğlu, Seda Zeren, Şule Özbek ve Ulviye Bozkurt’un” durumunun da aynen devam etmesine karar verilmişti.

Mahkeme kararına göre, bir sonraki duruşma 26 Nisan 2024’te yapılacak.

Bir yanıt yazın