İçişleri Bakanı Oğuz, BES Başkanı Yalınkaya’yı kabul etti..Oğuz: İhtiyaç duyulan yasalar ve tüzüklerin çıkarılması ilgili birimler çalışıyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

İçişleri Bakanı Oğuz, BES Başkanı Yalınkaya’yı kabul etti..Oğuz: İhtiyaç duyulan yasalar ve tüzüklerin çıkarılması ilgili birimler çalışıyor

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Belediye Emekçileri Sendikası Başkanı Mustafa Yalınkaya’yı kabul etti.

Yerel Yönetimler Müdürü Cenk Dökmen’in de hazır bulunduğu görüşmede BES Başkanı, Belediyeler Sınav tüzüğünün hayata geçmesini istedi.

Belediyelerin idari anlamda ciddi sıkıntılar yaşadığını ifade eden Yalınkaya,sınav tüzüğünün 13 yıldır geçmediğini belirterek, Belediye Personel yasasının tadil edilmesi gerektiğini kaydetti.

Yalınkaya “Personel yasasında düzenlemeye ihtiyacımız var. Çünkü konjonktür değişti, belediyelerin sayısı değişti, yapıları değişti, ihtiyaçlar çoğaldı, özellikle üst kademede ciddi sıkıntılar yaşıyoruz . Biz bu sınav tüzüğünün bir an önce geçmesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Dursun Oğuz da Belediyelerde ihtiyaç duyulan yasalar ve tüzüklerin çıkarılması için Bakanlıklara bağlı birimlerin çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti.

Oğuz, “Devlette devamlılık esastır, bizim için bu reform olduktan sonra, belediyelerin işleyişi oldukça önemli ki bunun pozitif yönlerinin sadece halk anlamında değil, belediye personellerinin verimliliği anlamında da çok önemli. Bu çerçevede yapılması gerekenlere yerel yönetimler bölümümüzle devam edeceğiz. Belediyelerde özellikle kalifiyeli eleman sıkıntısının olduğu, veya çalışanların kendi görev yerlerinde çalışması hem belediyelerde liyakatte, hem verimlilikte, hem de kurumsal yapı anlamında çok önemli. Bu çerçevede sınav tüzüğü ile ilgili sorunu ortadan kaldırmak istiyoruz” dedi.

Diyalogdan yana olduklarını ifade eden Bakan Oğuz, sıkıntıları aşmak için belediyeler ve ilgili sendikalarla çalışmaları sürdüreceğini de kaydetti.

brt

Bir yanıt yazın