Güney Kıbrıs aldığı karardan dönsün, aksi takdirde karşı önlem alacağız – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Güney Kıbrıs aldığı karardan dönsün, aksi takdirde karşı önlem alacağız – DT Kıbrıs Haber

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı, KKTC’de kayıtlı taşımacılık yapan araçların, Güney’e geçişlerde yaşadığı sıkıntılara ilişkin açıklama yaptı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin aldığı karardan dönmesini isteyen Bakan Arıklı aksi takdirde karşı önlem alacaklarını vurguladı.

Konu ile ilgili Başbakan Yardımcısı Fikri Ataoğlu ile de istişarelerde bulunduğunu kaydeden Arıklı, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin getireceği önlemlere anında ve aynı dozda karşı önlemler alma ve uygulama kabiliyetine sahiptir” dedi.

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Erhan Arıklı Güney’e geçişlerde alınan kısıtlayıcı düzenlemelere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Arıklı açıklamasında Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde kayıtlı taşımacıların Güney’e geçişini kısıtlayıcı önlemler alma girişimini, bu sektörde çalışan insanların yanında, adaya gelen turistleri de olumsuz etkileyeceğini kaydetti.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin aldığı karardan ivedilikle dönmesini isteyen Arıklı, aksi takdirde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti’nin mütekabiliyet esasları çerçevesinde karşı önlemler alacağını kaydetti.

Bakan Arıklı konu ile ilgili olarak Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu ile de görüştüğünü ifade ederek, KKTC kayıtlı taşımacılara Güney’de kısıtlama getirilmesi durumunda alınabilecek karşı önlemlerin tespitini yaptıklarını kaydetti.

Arıklı açıklamasında, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin getireceği önlemlere anında ve aynı dozda karşı önlemler alma ve uygulama kabiliyetine sahiptir. Kıbrıs Türk tarafının sürekli işbirliği önerdiği bu dönemde, Kıbrıs Rum tarafının bu tür olumsuz yaklaşım ve zamansız uygulamalardan vazgeçmesini umut ediyorum. Aksi taktirde, iki taraf arasında sarılması gereken yaraların daha da derinleştiğine şahit olacağız” ifadelerine yer verdi.

Bir yanıt yazın