“Genç Enerji Video İçerik Yarışması” yarın başlayacak – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

“Genç Enerji Video İçerik Yarışması” yarın başlayacak




Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Gençlik Dairesi tarafından düzenlenen “Genç Enerji Video İçerik Yarışması” yarın başlıyor.

         Gençlerin yeni medya araçlarını doğru ve verimli kullanmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen yarışmayla, gençlerin duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri, toplumsal konularda sorumluluk almaları, yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmeleri ve kamusal alanda görünürlüklerini artırmaları hedefleniyor.

         Temanın “Beni Ben Yapandır” olarak belirlendiğini yarışmaya, gençler sosyal, kültürel ve spor aktivitelerini içeren videolarıyla katılacak. Jüri tarafından değerlendirilecek videolar arasından dereceye girenlere ödül verilecek.

         Yarışmayla ilgili olarak Başbakan Yardımcılığı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı’nda basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, bakanlığa bağlı Gençlik Dairesi’nin gençleri verimli kılacak etkinlikler yaptığını, kamplar düzenlediğini belirtti.

         Ataoğlu, sosyal medya platformlarında yer alacak Genç Enerji Video İçerik Yarışması’nın gençlerin üretimlerini ortaya koymasına destek olacağını ifade ederek, “Gençler bizim için değerlidir” dedi.

         Ataoğlu, Gençlik Dairesi, BRTK ve KEİ Ofisi tarafından desteklenen yarışmanın gençlere verilen değer ve önem doğrultusunda hazırlandığını da söyledi.

         Gençlik Dairesi Müdürü Hakan Özsaygın, da “Genç Enerji Video İçerik Yarışmasının” sosyal medya platformu üzerinden yapılacağını kaydetti.

         Sosyal medyanın gençlerin hayatında önemli bir yer tuttuğuna işaret eden Özsaygın, Yarışmanın amacının gençlerin spor, sanat, kültür ve diğer tüm alanlarda yaptıklarını kamusal alanda görünür kılmak ve desteklemek olduğunu söyledi.

         Katılım şartları ve tüm detayların yarından itibaren “gençenerjiburada” Instagram sayfasında yer alacağını belirten Özsaygın, yarışmanın ödül sponsorunun Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi Koordinatörlüğü, yayın sponsorunun ise BRTK olduğunu söyledi.

        

 

 

         BRTK Müdürü Meryem Özkurt da Kurum’un 60. kuruluş yıl dönümü çerçevesinde,  yarışmaya destek veriyor olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

         Özkurt, gençlerin ve ürettiklerinin toplum için önemli olduğunu ifade etti. BRTK’nın yarışmanın yayın sponsoru olacağını dile getiren Özkurt, bu çerçevede yarışmayı görünür kılacaklarını, duyurulara yardımcı olacaklarını belirtti.

         Kalkınma ve Ekonomik İş Birliği Ofisi Koordinatörü Ömer Cihan da, “KKTC’nin ebedi varlığına katkı sağlayacak projelere destek olmaktan onur duyuyoruz” dedi.

         KKTC’de altyapı ve reel sektör olmak üzere projelere katkı sağladıklarını belirten Cihan, KKTC’yi geleceğe taşıyacak yegane varlığın çocuklar ve gençler olduğunu söyledi.

Bir yanıt yazın