Gazimağusa Halk Kütüpanesi uğrak yeri olma çabasını sürüdüyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Gazimağusa Halk Kütüpanesi uğrak yeri olma çabasını sürüdüyor

[ad_1]

Sosyal medyanın yaygınlaşması kitapları tozlu raflara itti.

Yaşamımızdaki en en iyi dostlarımız olan kitaplar daha fazla ilgiyi hak ediyor. Kitapların daimi meskeni kütüphaneler özellikle Gazimağusa Halk Kütüpanesi ise uğrak yeri olma çabasını sürüdüyor.

Okuduğumuz her kitap bizlere sonsuz fırsatlar sunduğu gibi,düzenli kitap okuma alışkanlığı olmayan sayısız insanlardan biri olmak da, bizlere çok şey kaçırıyor olduğumuzu hatırlatıyor.

İster roman, ister kişisel gelişim kitaplarını seviyor olalım, her ne kadar sosyal medya hayatımızdaki yerini korusa da bizler asla okumaktan vazgeçmeyelim.

Okumak denince ilk aklımıza gelen Kütüphanelere ilgi ne durumda ? Bu yöndeki röportajımızı ekranlara getiriyoruz..

Gazi Mağusa Halk Kütüphanesi’ne son yıllarda gösterilen ilgi oldukça memnuniyet verici.

Gazi Mağusa Halk Kütüphanesi Personeli Gaye Tehlike Abdullahoğlu, konuyla ilgili ayrıntıları BRT‘ye anlattı.

Abdullahoğlu özellikle son iki yıldır Gazi Mağusa Halk Kütüphanesi’ne ilginin iyi durumda olduğunu belirterek, buna en büyük etkenin Kültür Dairesi tarafından her perşembe düzenlenen “ Perşembe Sohbetleri” olduğunu ifade etti.

Gaye Tehlike Abdullahoğlu, kütüphanede gerek yabancı gerekse Kıbrıslı yazarların kitaplarının yanı sıra romanlar ve çocuk kitaplarının da bulunduğunu söyleyerek, kütüphaneye gelen okuyucuların okuyucu salonunda oturup kitaplarını okuyabildiği gibi, alıp okuyup daha sonra değiştirebildiğini de kaydetti.

Abdullahoğlu, kütüphanede her ay kitapların güncellendiğinin altını da çizdi.



[ad_2]

Bir yanıt yazın