Gazimağusa Devlet Hastanesi yeni tomografi cihazına kavuştu – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Gazimağusa Devlet Hastanesi yeni tomografi cihazına kavuştu – DT Kıbrıs Haber

Gazimağusa Devlet Hastanesi yeni tomografi cihazına kavuştu.

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek Gazimağusa Devlet Hastanesi’ni ziyaret ederek, hayata geçirilen yeni tomografi cihazını yerinde inceledi.

Bakan Dinçyürek ziyaretinin ardından BRT’ye değerlendirmede bulundu.

Bakan Dinçyürek, Gazimağusa Devlet Hastanesi’ne son teknoloji tomografi cihazının kazandırılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

 

Dinçyürek, “hem bölge insanının hem de Karpaz’dan gelecek hastalar için önem taşıyor. Göreve geldiğimz günden bu yana hastane hizmetlerinin ileriye taşınması adına canla başla çalıştık. Mağusa Hastanesi’nin en iyi şekilde hizmet vermesi için gereken yapılacaktır” dedi.

Bir süre önce göz ameliyatlarına başlanan Gazimağusa Devlet Hastanesi’nde şimdi tomografi cihazının hizmete girdiğini anlatan Dinçyürek, birkaç ay sonra yeni doğan çocuk bakım ünitesini hayata geçireceklerini ve ardından anjiyo kalp damar cerrahisi merkezini hizmete koymayı amaçladıklarını kaydetti.

Bunun yanında servislerde iyileştirilmeye gidilip, hasta ve hasta yakınını en iyi şekilde memnun edecek insan odaklı çalışmaları hayata geçireceklerini ifade eden Dinçyürek, ayrıca Maraş bölgesine, bin metrekarelik yeni bir sağlık ocağı yapılacağını açıkladı.

Bakan Dinçyürek, Girne, Güzelyurt ve Lapta hastanelerinde de çalışmaların süratle devam ettiğine ve ambulans ağını genişletmeye yönelik çalışnaların sürdüğüne dikkat çekerek, sağlıkta değişim-gelişim ve dönüşümün 2024 yılında sağlanacağını belirtti.

Gazimağusa Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Mustafa Kalfaoğlu da, yeni tomografi cihazına sahip olmaktan duydukları memnuniyeti dile getirerek, hastanenin 3’üncü basamak hizmet verecek duruma doğru ilerlediğini belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

 

Brt

Bir yanıt yazın