El-Sen, kurum önünde basın açıklaması yaptı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

El-Sen, kurum önünde basın açıklaması yaptı

[ad_1]

El-Sen yetkilileri ile bağlı bulunduğu Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu yetkilileri Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nda yaşanan sorunlara ve AKSA ile faliyet süresini 15 yıl uzatan sözleşmeye ilişkin kurum önünde açıklama yaptı.

Türk-Sen Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, El-Sen ve diğer sendikaların ülkeyi yönetenlere, yıllardır ülke karanlıkta kalmasın diye yatırım yapılması yönünde yaptığı uyarıların bilerek dikkate alınmadığını ileri sürdü.

Bıçaklı, “Ne söylediğimizi derdimizi anlamıyorlar, yıllardır karanlıkta kalmayalım diye El-Sen ve diğer sendikalar KIB-TEK’e yatırım yapılması için uyarılar yaptı eylemler yaptı. Bilerek yatırım yapmadılar, AKSA’nın sözleşmesi hala bitmedi hala 4 yıl daha orda dururken 15 yıllık sözleşme imzaladılar” diye konuştu.

Türk-Sen Genel Başkanı Bıçaklı, arızalara müdahale etmek için arıza yerine giden ekiplerin polisle karşı karşıya kaldıklarını da anımsattı.

El-Sen’in eylemlerinin ardından çalışanlara mobbing uygulandığını da savunan Bıçaklı, çalışanlarla ilgili alınan Yönetim Kurulu kararlarının uygulanmasını istedi.

Arslan Bıçaklı, KIB-TEK Müdürü’nü daha sağlıklı hizmet vereb,ilmek için çalışanlarla birlikte hareket etmeye çağırdı.

El-Sen Genel Başkanı Çağlayan Cesurer de KIB-TEK’e bilerek yatırım yapılmadığını, AKSA ile olan sözleşmenin 4 yıl daha süresi olmasına rağmen 15 yıllık yeni bir sözleşme daha imzalandığını vurgulayarak Ülkeyi çok ciddi bir krizin beklediğini belirtti.

“Ama ne yazıktır ki AKSA ile sözleşme imzalanacağı günlerde ülkenin dört bir taraftan elektrikler kesildi ki vatandaş hiçbirşekilde tepki vermesin bu süreçte bunların bilinmesi gerekiyor Biz Sayın Başbakan’a gittik ve sözleşme imzalanmadan toplum ve sendikanın bunu görmesi lazım. Başbakan, Genel Müdüre sendikaya vermesi yönünde talimat vermesine rağmen bu anlaşma bize gösterilmedi. Bu anlaşma sürecinde kablo ile ilgili bir madde olmadığını sadece niyet olduğunu ifade eden Cesurer, sözleşmede AKSA ile 15 yıl alım garantinin devam edeceği ve bir değişiklik olacaksa da AKSA’nınn hakları korunacağı yönünde bir sözleşme imzalandığını belirtti.

Cesurer, elektrikte enterkonnekte sistemle KKTC’yi Türkiye’ye bağlamanın güçlü bir irade istediğine işaret etti.

Çalışanları bezdirmek ve topluma verilen hizmetin kalitesini düşürmek için KIB-Tek Genel Müdürü’nün herşeyi yaptığını iddia eden Cesurer, yapılan tüm ikazlara rağmen bu şekilde devam etmesi halinde personelin gerildiğini ve yaşanabileceklerin sorunlusunun çalışanlar olmayacağını söyledi.

Cesurer, yöneticilerin sorunların çözümü için hiçbir adım atmadığını bu nedenle ilerleyen günlerde diğer örgütlerle birlikte atılacak olan adımlarla ilgili gerekli açıklamanın yapılacağını kaydetti. Halkın önünde hiçkimsenin duramayacağına dikkati çeken Cesurer, “bunlara seyirci kalmayacağız daha sert bir şekilde karşılık vereceğiz” diye konuştu.



[ad_2]

Bir yanıt yazın