DT Kıbrıs Haber Müdürü Özkurt:Medya, kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran dilden uzaklaşmalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Müdürü Meryem Özkurt, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle yayımladığı mesajında, Medyanın, kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran dilden uzaklaşması gerektiğini vurguladı.

Özkurt mesajında; “Medya şiddet eylemlerinin başlıca nedeni olmasa da, bu durum medyanın şiddetin etkisini artırarak bireylerin şiddet olgusunu içselleştirmesini sağlayan bir role sahip olduğu gerçeğini değiştirmemektedir.Kadına toplumda biçilen roller medya aracılığıyla tekrar tekrar üretilmeye devam ederken medyanın kadına bakışı toplumu ciddi anlamda etkilemektedir.

Medya, kadına yönelik şiddeti doğallaştıran, meşrulaştıran dilden uzaklaşmalı ve kendi sorumlulukları çerçevesinde bir meslek etiği geliştirmek durumundadır.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu bu gün olduğu gibi bundan sonra da, kadının kamusal alana girmesinde ve toplumsal alandaki ayırımcılığın dönüştürülmesinde, kadına yönelik şiddet olaylarında medyanın önemini farkında olarak içerik üretmeye devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

DT Kıbrıs Haber Müdürü Özkurt:Medya, kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran dilden uzaklaşmalı

Yorumlar kapalı.