Dört eğitim sendikası ODTÜ K.K. Kampüsü’nde yaşanan sorunlara çözüm istedi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Dört eğitim sendikası ODTÜ K.K. Kampüsü’nde yaşanan sorunlara çözüm istedi

[ad_1]

Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs Kampüsü Personel Sendikası, Doğu Akdeniz Üniversitesi Akademik Personel Sendikası, Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası ve Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası, ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampüsü ile ilgili ortak basın toplantısı düzenledi.

KTÖS Genel Sekreteri Burak Maviş basın toplantısında, hükümetin 4 eğitim sendikasının söylediklerini dikkate almasını ve yüksek öğrenimle ilgili açık ve net politik kararlar üretilmesini istedi.

Maviş, YÖDAK’a da, üniversitelerin ve yükseköğretimin gelişimi için adım atması çağrısında bulundu.

KAMPÜS-SEN Başkanı Kerem Cantekin de, geçtiğimiz hafta işten çıkarılan 13 kişinin işlerinin kendilerine yeniden teklif edilmesini, bundan sonra kimsenin işten çıkarılmamasını ve güvencesiz iş sözleşmelerinin daha güvenli hale getirilesi için tüm yasal yolları sonuna kadar kullanacaklarını ifade etti

Cantekin, ODTÜ Yönetimi’ni bir an önce çalışan temsilcilerinin davet edileceği bir kriz masası oluşturmaya de çağırdı.

DAÜ-SEN Başkanı Ercan Hoşkara da, ODTÜ Yönetimi’nin KAMPÜS-SEN ile diyalog kurarak sorunu çözebileceği düşüncesinde olduğunu söyledi.

Hoşkara, devletlerin de yüksek öğretimden ne istediğini net bir şekilde ortaya koyması ve kalite standartını korumak için devlet üniversitelerini desteklemesi gerektiğini belirtti.



[ad_2]