Yıllardır ellenmeyen sorunlara neşter vurmaya devam ediyoruz – DT Kıbrıs Haber

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Başbakan Ünal Üstel, Ercan Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında hükümet çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Hükümet olarak özellikle, yıllardır ellenmeyen konulara, çare bulunmayan sorunlara neşter vurmaya, çare üretmeye devam ettiklerini belirten Üstel; buna örnek olarak Girne Antik Limanı’nı gösterdi.

Üstel, “Bu ay içerisinde yıllardır atıl duran Girne Limanı’nı yıllar sonra hak ettiği şekline getirdik ve turizmin hizmetine soktuk. Hafta sonu da Turizm sezonunun açılışına yönelik bir etkinlik için oradaydık. Milletimize hayırlı olsun. Girne Limanı tıpkı geçmişte olduğu gibi Girne’nin göz bebeği, buluşma yeri olmaya başladı ve giderek yükseliyor. Halkımızın antik limanı ziyaret ederek, orayı nereden nereye getirdiğimizi görmelerini istiyoruz” dedi.

Başbakan, yıllardır ellenmeyen pek çok yasaya da el attıklarını; çağın gerisinde kalan, bugünü yakalamayan yasaları güncellediklerini belirterek, “Kısa bir süre içerisinde reform nitelikli pek çok yasayı da meclisten geçirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yürütülen, yol, hastane, ulaşım, iletişim, tarım ve teknoloji alanındaki projelerin de hızla devam ettiğine işaret eden Üstel, gençlere yönelik başlatılan ve ülkede ilk kez uygulanan projelerin mutlaka tamamlanacağını kaydetti.

Üstel, “Hükümet olarak, korkmadan, çekinmeden, cesaretle tüm sorunların üzerine gitmeye kararlıyız. Projelerimizi hayata geçirmeye, reformlarımızı yapmaya, yasal düzenlemeleri geçirmeye devam ediyoruz” dedi.

Yıllardır ellenmeyen sorunlara neşter vurmaya devam ediyoruz – DT Kıbrıs Haber

Yorumlar kapalı.