Dinçyürek: 112 Acil Ambulans Servisi için devlet- özel ortaklığını hayata geçiriyoruz – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Dinçyürek: 112 Acil Ambulans Servisi için devlet- özel ortaklığını hayata geçiriyoruz

[ad_1]

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, bireysel sorunları tek tek çözmek yerine, sistemin tümünü düzeltmek için kolları sıvadıklarını söyledi.

BRT canlı yayınında Levent Kutay’ın sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek, kısa ve orta vade projelerini paylaştı.

Dinçyürek, göreve gelir gelmez, bireysel sorunları tek tek çözmek yerine, sistemin tümünü düzeltmek için kolları sıvadıklarını söyledi.

Hekimlerin görev yerleri ile ilgili bazı dağılımları da yeniden düzenlediklerini belirten Dinçyürek, “ 1 hastanede aynı konuda uzman 12 doktor varken, diğer hastanemizde hiç yoksa, burada bir yanlış var. Gerekli girişimleri yaptık. Doktorlarımız, kamu hizmeti komisyonu kararıyla görevlerine başladılar” dedi.

Son günlerde özel hastanelerle önemli bir süreci götürdüklerini belirten Dinçyürek, 112 acil ambulans servisini devlet ve özel işbirliği ile tek çatı altına toplamayı amaçladıklarını açıkladı.

Acil vakalara, hastalara hemen ulaşmak için bu işbirliğini düşündüklerini kaydeden Dinçyürek, “ Sağlık Bakanlığımıza ait ambulansların hizmet veremediği noktalarda, özel ambulanslar yakınsa, hizmet alımıyla, onları da 112 acil göreve çağırabilecek. Son görüşmeleri yapıyoruz” dedi.

Hakan Dinçyürek, Girne’de askeri veyeni hastane inşasının yakında biteceğini, Güzelyurt Hastanesi’nin tamamlanması için girişimlerin sürdüğünü belirtirken, Lefkoşa’ya 500 Yataklı Hastane’nin yapımına başlanması ve 2025 Yılı içinde tamamlanmasının en öncelikli projeleri olduğunu söyledi.

Kanser ilaçları konusunda eksikliğin hatırlatılması üzerine Dinçyürek, konuyu yakından takip ettiğini, 320 Milyon TL ilaç alım bütçesinin, kanser ilaçlarının güncel fiyatlarını karşılamasının mümkün olamayacağını söyledi.

Dinçyürek, konuyla ilgili he bütçe hem de ilaç tedarik çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Yeni ilaç takip sistemini devreye koymak istediklerini vurgulayan Dinçyürek, yeni sistemin, hastaya, doktorun reçetesinde yazdığı süreye göre ilaç tedarik edeceğini, hastaların her ay çıkıp gelip ilaç talep etmek zorunda kalmayacağını söyledi.

[ad_2]

Bir yanıt yazın