Cumhurbaşkanlığı’nda basın resepsiyonu düzenlendi …Tatar: Acılarla dolu geçen 2023 yılı unutulmayacak – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Cumhurbaşkanlığı’nda basın resepsiyonu düzenlendi …Tatar: Acılarla dolu geçen 2023 yılı unutulmayacak

Cumhurbaşkanlığı’nda her yıl basın mensuplarına yönelik düzenlenen yeni yıl resepsiyonu bu yıl da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Resepsiyonda konuşan Cumhurbaşkanı Tatar, basın mensuplarıyla birarada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tatar konuşmasında Türkiye temaslarını da anlattı.

2023 yılını geride bırakmak üzere olduğumuzu belirten Cumhurbaşkanı, bu yılının acılarla geçtiğini anımsattı.

Tatar, “2023 yılı deprem dolayısıyla hiçbir zaman unutulmayacak, çok büyük acılar yaşadık şampiyon meleklerimizi, ailelerini ve burada yaşayan vatandaşlarımızı kaybettik ve türkiyede 50 bini aşkın kayıp, 2023 yılı türk ulusu için hiçbir zaman unutulmayacak, acılarla dolu bir yıl olmuştur” dedi.

Konuşmasında İsrail-Filistin çatışmalarına da değinen Cumhurbaşkanı Tatar, yaşanılanların insanlık adına bir dram olduğunu belirterek, Kıbrıs Türk Halkının da benzer şeyler yaşadığını söyledi. Tatar, geçmişte yaşanan olaylarda Kıbrıs Türk halkının imdadına sadece Anavatan Türkiye’nin ve mehmetçiklerin yetiştiğini ifade etti.

Tatar, “Kıbrıs Türk halkı olarak söyleyebileceğim, pandeminin sıkıntısı, rusya ukrayna savaşının getirdiği pahalılık, diğer küresel dengelerdeki olumsuz etkileşimler ekonomimize de yansıdı, 6 şubat depreminin yıkımı, KKTC kendi aldığı tedbirler ve TC ile yapılan ekonomik ve mali işbriliği protokolleri ile bütün olumsuz şartlara rağmen ekonomimizin toparlandığını görüyoruz” dedi.

İç güvenlikte yaşanan hadiselerin kendisini üzdüğünü dile getiren ve Ayça Alav’ın öldürülmesi olayına işaret eden Tatar, KKTC’nin bekasını, barışı ve huzuru tehdit edecek her türlü sorunla mücadele edilmesinin önemini vurguladı.

Ülkeye öğrenci olarak gelen kişilerin başka işlere bulaşmaması için gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini vurgulayan Tatar, ciddi önlemlere ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Kendisinin de yıllarca basın sektöründe çalıştığını belirten Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, kendi televizyonunda çalışan ancak seçimlerde kendisine karşı çalışma yapan kişileri bile hazmetmiş bir insan olduğunu söyleyerek “Basın özgürlüğü budur” dedi.

Tatar, konuşmasında Kıbrıs konusuna da değindi.

Tatar, “Karşı tarafın hiçbir zaman hedefinden şaşmayacağını, esas hedeflerinin bu adayı bir yunan adası yapmak. Karşımızdaki zihniyet bu. Biz bir anlaşmadan tarafız ama iki egemen eşit devlet esasında, TC böyle bir siyaseti tam anlamıyla desteklemektedir, biz de bu siyasetten geri adım atamamız gerekir. Ortaya koyduğumuz yeni siyaset egemen eşitlik eşit uluslararası statü..” dedi.

“Mücadelemiz Kıbrıslı Türkler’in bekası için” diyen Tatar, Akdeniz’deki güvenlik meselesi ve Türkiye’nin hak ve çıkarları açısından da egemen eşitliğin vazgeçilmez olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Tatar, KKTC’nin Türk Devletleri Teşkilatı’nda olduğu gibi diğer mecralarda da daha fazla kabul görmesi için gerekenin yapılması gerektiğini dile getirdi.

Kıbrıs Türk medyasının güçlendiğini artık tek sesli bir dönemde olunmadığını da söyleyen Tatar, öte yandan basının yıkıcı bir tutumda olmamasının önemine de işaret etti.

Bir yanıt yazın