Cumhurbaşkanı Tatar:Biz ancak egemen eşitliğimizin kabulü halinde bir müzakereye onay veririz – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Cumhurbaşkanı Tatar:Biz ancak egemen eşitliğimizin kabulü halinde bir müzakereye onay veririz

Cumhurbaşkani Ersin Tatar, Cumhurbaşkanlığı’nda Levent Kutay’ın sorularını yanıtladı.

Özellikle, Rum Lider Hristodulidis ile birlikte ara bölgedeki Kayıp Şahıslar Komitesi Antropoloji Laboratuvarı’na gerçekleştirdiği ziyareti değerlendiren Tatar, “Laboratuvar ziyareti sırasında kulağıma birşeyler fısıldamaya çalıştılar ama biz ancak egemen eşitliğimizin kabulü halinde bir müzakereye onay veririz. Ziyaret tamamamen insani bir amaç taşıyordu” dedi.

Laboratuvarda çok sayıda Kıbrıslı Türk bilim insanının da çalışmasının önemine değinen Tatar, bu kişilerin büyük bir özveri içinde önemli bir çalışma yürüttüğünü kaydetti.

Bugün hala bulunamayan insanların varlığından bahseden Tatar, Kayıp Şahıslar Komitesi’nin çalışmalarına katkı yapmak isteyenlerin büyük bir insanlık görevi yapmış olacağını kaydetti.

Bir görüşme başlayacaksa Kıbrıs Türkleri’nin egemen eşitliğinin kabulünün ön şart olduğunun altını çizen Tatar, “Beni başka bir konunun içine çekmeye çalışmasınlar” dedi.

Crans Montana’nın devamı şeklinde bir görüşmenin mümkün olmadığını yineleyen Cumhurbaşkanı Tatar, Türk tarafının yeni siyasetinden sapmayacağının altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Tatar, “Bir çoğunluğun azınlığa hükmettiği bir ortam değil ancak egemen eşitlik temelinde bir görüşmeyi kabul ederiz” dedi.BRT

Bir yanıt yazın