Cumhurbaşkanı Tatar ve eşi Sibel Tatar “15 Kasım Cumhuriyet Resepsiyonu” verdi – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Cumhurbaşkanı Tatar ve eşi Sibel Tatar “15 Kasım Cumhuriyet Resepsiyonu” verdi – DT Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar, KKTC’nin 40’ıncı Kuruluş Yıldönümü nedeniyle Cumhurbaşkanlığı’nda resepsiyonverdi.Resepsiyona Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da katıldı.

Resepsiyon, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ve eşi Sibel Tatar’ın davetlileri kabulü ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından,Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bandosu ve Başbakan Yardımcılığı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanlığı Devlet Opera ve Bale Koordinasyon Merkezi’nin konseri gerçekleştirildi.

Konserde KKTC 40’ncı Yıl Marşı da seslendirildi.

Resepsiyona katılanlara seslenen Cumhurbaşkanı Tatar,KKTC’nin daim olacağını ve nesilden nesile, kuşaktan kuşağa aktarılacak bu Cumhuriyetin daha da güçlenmesi gerektiğini ifade etti.

Tatar, Anavatan Türkiye’nin uluslararası temaslarve ayrıca KKTC’nin tanınması için yapılan tüm çalışmaların da süreceğini belirtti.

Tatar, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Dentaş’ın 40 yıl önce ilan ettiği KKTC’nin sıkıntılara rağmen, birlik ve beraberlik içinde bu günlere geldiğini, geleceğe emin adımlarla yürümenin de herkesin görevi olduğunu belirtti.

Ardından KKTC 40’ncı Yıl Marşı’nın Söz Yazarı ve Bestecisi olan Mehmet Külçer ve Murat Menket’e ödülleri verildi.

Bir yanıt yazın