Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Dünyası şiir ödülünü kazanan Öksüzoğlu’nu kabul etti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Cumhurbaşkanı Tatar, Türk Dünyası şiir ödülünü kazanan Öksüzoğlu’nu kabul etti

[ad_1]

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar; Türk Devletler Teşkilatı, Türk Dil Kurumu ve Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi ortak çalışması sonucu Türkiye Cumhuriyetinin 100’ncü yılında kurucu ve koruyucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Azerbaycan halkının umumi lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yılı anısına düzenlenen yarışmada “Dilde, fikirde, işte birlik konulu Türk Dünyası şiir ödülünü” kazanan Oktay Öksüzoğlu’nu kabul etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar kabulde yaptığı konuşmada, yıllardır Kıbrıs Türkü’nün mücadelesini eserlerinde yansıtan Oktay Öksüzoğlu’nu şahsı ve Kıbrıs Türk halkı adına tebrik etti.

Kıbrıs’ta varılacak bir antlaşmanın iki devletin işbirliğiyle olacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar, yeni milli siyasetin zeminini Kıbrıs Türk Kültürü ve milli değerlerin oluşturduğuna dikkat çekti.

Alınan ödülün Kıbrıs Türkü’nün kendi kimliğiyle neleri başardığının göstergesi olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Tatar, “Bu ödül aynı zamanda halkımıza da verilen bir ödül. Azerbaycan’da aldığınız ödülü getirmeniz ve oradan verilen mesajı benimle paylaşmanız çok anlamlı” dedi.

Oktay Öksüzoğlu da konuşmasında, Kıbrıs’ta federasyon temelinde çözüm siyasetinden vazgeçip, iki ayrı devletin işbirliğiyle çözüm siyasetine geçilmesini memnuniyetle karşıladığını belirterek, Kıbrıs Türkü’nün verdiği mücadeleyi şiirlerde, şarkılarda ve resimlerde yaşatmak için uğraş verdiklerini söyledi.

Bakü’de 26 Eylül’de gerçekleşen ödül töreni vesilesiyle bulunduğu Azerbaycan’da Kıbrıs Türkü’nün verdiği mücadeleleri anlatma fırsatı bulduğunu dile getiren Öksüzoğlu, “Türk dünyasının önemli halklarından biriyiz. Kıbrıs’ta Türkiye Cumhuriyeti’nin de desteğiyle verdiğimiz mücadelemiz, Türk dünyasına umut oldu. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ilelebet yaşayacak ve gün gelecek Türk dünyasının göz bebeği olacak” ifadelerini kullandı.



[ad_2]

Bir yanıt yazın