Cumhurbaşkanı Tatar, kapıların açılması kararını değerlendirdi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Cumhurbaşkanı Tatar, kapıların açılması kararını değerlendirdi

[ad_1]

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar sınır kapılarının açılması kararını değerlendirdi.

“Gereken tüm tedbirler alınmıştır” diyen Cumhurbaşkanı Tatar,  “Sınır kapılarının açılma kararı alındığı gün, bir günlük vaka yükselişinin haksız propaganda malzemesi yapılması manidardır” vurgusu da yaptı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar açıklamasında, son günlerde vaka sayılarında yaşanan düşüşler ile birlikte de sınır kapılarının açılması kararının alındığını belirtti.

“Bu bağlamda kapıların açılma kararı alındığı bugün de dönemsel ve günlük yükselişlerin haksız propaganda malzemesi yapılması manidardır” diyen Tatar, Güney ve Kuzey Kıbrıs’taki vaka sayılarını karşılaştırarak, “Bu rakamlar bize Güney’deki vaka ve ölüm sayılarının KKTC deki vaka ve ölüm sayılarının yaklaşık 10 katı olduğunu göstermektedir” açıklamasında bulundu.

Bu rakamlar nüfusa oranlandığında KKTC’nin Covid-19 ile mücadelede daha başarılı olduğunun görüldüğünü ifade eden Cumhurbaşkanı, “yeni normale göre yaşamayı öğrendiğimiz bu süreçte sağlığın yanı sıra insanlarımızın, esnafın  ve ekonominin refahı için açılımın yine hijyen ve kurallara uyarak dikkatli takiple yapılmasına özen gösterilmesi elzemdir” dedi.



[ad_2]