Saner: KKTC gücünü Anavatan Türkiye ile birlikte hareket etmekten alır – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

Saner: KKTC gücünü Anavatan Türkiye ile birlikte hareket etmekten alır




KKTC’deki temasları çerçevesinde Başbakan Ersan Saner tarafından da kabul edilen Türkiye Ticaret Bakanı Mehmet Muş, devletin kıymetinin iyi bilinmesi ve tüm siyasi tartışmaların dışında tutulmasının önemine dikkat çekti.

Başbakan Ersan Saner de konuk Bakanı kabulünde KKTC’nin gücünü her zaman Anavatan Türkiye ile birlikte hareket etmekten aldığını kaydetti.

Başbakanlık Şeref Salonu’nda gerçekleşen görüşmede konuk Bakan Muş, KKTC’de gerçekleştirdiği yoğun temaslarına dikkat çekerek, KKTC’nin gelişmesi ve kalkınması için Türkiye’nin bütün gücünü seferber ettiğini ve etmeye devam edeceğini belirtti.

Muş, “Burada bir devlet var. Bu devletin kıymetinin iyi bilinmesi gerektiği kanaatindeyim. Her türlü izolasyon, ambargo ve kısıtlamalara rağmen bu devlet 74’ten bugünlere kadar geldi. Tüm kurumsallaşmasını sağladı. 90 milyonu aşan nüfusuyla Anavatan Türkiye Cumhuriyeti bütün kapılarını ve imkanlarını burası için açmıştır” dedi.

 

Ada’daki 2 devletli yaklaşımın çok kıymetli olduğunu belirten Muş, devletin tüm siyasi tartışmaların dışında tutulmasının önemine dikkat çekti.

Muş, “Tartışmalar olur ama devletiniz olursa siyasi tartışmalar olur. Devletiniz olmazsa siyasi tartışmaları yapamazsınız. KKTC birinci sırada gelir. Güney’de ortaya çıkan gelişmeler aslında bizim bu kanaatimizi ve yaklaşımımızı güçlendirmekte ve teyit etmektedir” ifadelerini kullandı.

Başbakan Ersan Saner de KKTC’nin gücünü her zaman Anavatan Türkiye ile birlikte hareket etmekten aldığını belirterek, Kıbrıs Türk halkının çok büyük mücadeleler sonucu bugünlere ulaştığına dikkat çekti.

Saner, “bu süreç içinde en büyük sıkıntımız dünyayla, Anavatan Türkiye dışında bizleri kimsenin tanımamasından dolayı ticaret başta olmak üzere hiçbir işlemi yapamamamızdır. Sizin gerçekleştirdiğiniz ziyaret ve imzaladığınız eylem planıyla hayata geçireceğimiz e-ticaret başta olmak üzere fuar girişimlerinin desteklenmesi, sektörün bilgi alışverişleri bizler için çok önemlidir. Planın hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Saner, eylem planı çerçevesinde Anavatan Türkiye’nin de katkılarıyla üretimin artacağına ve ürünlerin dünya pazarına ulaşacağına olan inancını dile getirdi.

Bundan sonra iki egemen eşit devlet statüsünde yola devam edileceğini belirten Başbakan Saner, “başta Mavi Vatan olmak üzere Türk ulusunun hak ve çıkarlarını kollayıp ileriye bakmak hepimizin görevidir. KKTC hükümeti olarak bunun arkasında dimdik durmaktayız” dedi.