Cumhurbaşkanı Tatar, ilkokullar arası turizm konulu kompozisyon yarışması ödül töreni ve Caretta Caretta kaplumbağaları konulu resim sergisinin açılışına katıldı – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Cumhurbaşkanı Tatar, ilkokullar arası turizm konulu kompozisyon yarışması ödül töreni ve Caretta Caretta kaplumbağaları konulu resim sergisinin açılışına katıldı – DT Kıbrıs Haber

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar dün akşam, Karaoğlanoğlu, Alsancak, Lapta ve Karşıyaka bölgelerini kapsayan “1. İlkokullar Arası Turizm Konulu Kompozisyon Yarışması Ödül Töreni” ve ilkokul öğrencileri tarafından hazırlanan “Caretta Caretta Kaplumbağaları Konulu Resim Sergisi Açılışı”na katıldı.

Merit Royal Diamond Otel, Alsancak’ta yer alan etkinlikte konuşma yapan Cumhurbaşkanı Tatar, tüm öğrencileri tebrik ederek bu etkinlikte emeği geçenlere teşekkür etti.

Turizme yönelik yatırımların her geçen gün arttığını belirten Cumhurbaşkanı Tatar, haksız izolasyonlara rağmen yurt dışından turistlerin ülkemizi ziyaret etmekte olduklarını söyledi. Yürütülen altyapı çalışmalarıyla ve yatırımlarla ülkemize gelen turist sayısının artmasını hedeflediklerini ifade eden Cumhurbaşkanı Tatar konuşmasında, doğal güzellikleri korumanın önemine işaret etti.

Öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Tatar, ülkemizin güzelliklerini ve çevremizi koruyabilmenin gelecek için büyük önem taşıdığını vurguladı.

Ülkemizi daha güzel yarınlara taşıyabilmemiz için öğretmenlerin büyük rol oynadığına değinen Cumhurbaşkanı Tatar, eğitimde doğanın korunmasının gerekliliğine yer verilmesinin önemini dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Tatar; Başbakan Yardımcısı Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu başta olmak üzere ülkemizin güzelliklerini ve değerlerini korumanın önemini içeren çalışmaları yürütenlere ve turizm ile kültürel yatırımlara katkı yapanlara bir kez daha teşekkür etti.

Bir yanıt yazın