“Cazibe merkezi KKTC’ye yapılan yatırımlarla ekonomi güçleniyor” – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

“Cazibe merkezi KKTC’ye yapılan yatırımlarla ekonomi güçleniyor” – DT Kıbrıs Haber

 

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Sanayi Odası’nda düzenlenen Alüminyum Doğramacıları Birliği Genel Kuruluna katıldı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar genel kurulda yaptığı konuşmada, alüminyum doğrama sektörünün gelişmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Cumhurbaşkanı Tatar, sıkıntılara rağmen alüminyum doğrama alanında yapılan yatırımların önemine dikkat çekerek, sektörle ilgili yasanın geçmesiyle kaçak çalışmanın da önüne geçileceğini belirtti.

Alüminyum doğrama alanında yıllar önce yatırım yapıldığında inşaat sektörünün bu kadar gelişeceğinin tahmin edilemediğine işaret eden Cumhurbaşkanı Tatar, Doğu Akdeniz’deki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde barış, huzur ve güven olmasından dolayı bir cazibe merkezi olduğunu dile getirdi.

Dünyanın birçok yerinden ülkeye yerleşen ve iş kuranlar olduğunu da anlatan Cumhurbaşkanı Tatar, gelişmeye açık ülkelerde yabancıların yerleşmek ve iş yapmak istediğini hükümetin yabancılar konusunda gerekli denetimleri yaptığını aktardı.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri’nin Kişisel Temsilcisi Maria Angela Holguin Cuellar ile bu hafta iki kez görüşme gerçekleştirdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Tatar, egemen eşitlik ve eşit uluslararası statümüzün kabulüyle resmî ve yeni müzakerelere başlamaya hazır olduğunu vurguladı.

“Uluslararası antlaşmalardan kaynaklanan egemenlik ve kendi geleceğini belirleme hakkımızı kullanacağız” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, ulusal çıkarların korunacağı iki devletin işbirliğine dayalı bir antlaşma istediklerini, bu siyaseti
Türkiye’nin desteğiyle yürüttüklerini kaydetti.

KKTC’nin güçlendirilmesi gerektiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Tatar,
Pandemi döneminde 88 bine düşen çalışan sayısının, 130 binlere yükseldiğini, turizmde 20 yıl önce 15 bin yatak sayısının ise günümüzde 30 bine yükseldiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tatar, Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan iktisadi ve mali protokoller yanında alt yapı projeleri ve sanayi bölgelerinin hayata geçmesiyle devletin yapısının güçlendiğini dile getirdi.

“Yaptığınız yatırımların geleceğe yönelik başarılı bir adım olduğunu görüyoruz” diyen Cumhurbaşkanı Tatar, Alüminyum Doğramacılar Birliği başkanı ve yönetim kurulunu tebrik ederek başarılar diledi.

Bir yanıt yazın