Çavuşoğlu: Mülakat yapılamazsa sıraya göre atama yapılabilir – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Çavuşoğlu: Mülakat yapılamazsa sıraya göre atama yapılabilir

Çavuşoğlu: Mülakat yapılamazsa sıraya göre atama yapılabilir

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu,  öğretmen münhallerine ilişkin açıklama yaptı.

Çavuşoğlu, eleştiriler üzerine yaptığı konuşmada Kamu Hizmeti Komisyonu’nun öğretmen sınavlarıyla ilgili takvimi çalıştırıp çalıştırmayacağı konusunda birçok söylem üretildiğini dile getirdi.

Kendilerinin 6 Haziran’da, Kamu Hizmeti Komisyonu’nun üyelerinin eksik olduğu bir dönemde, komisyon üyeleriyle görüştüklerini dile getiren Çavuşoğlu, Maliye’den yetkileri alarak münhalin ilanıyla ilgili prosedürü başlattıklarını kaydetti.

Görüşmede, eğer 3 Temmuz’a kadar nakiller de yapılabilirse bu sınavların yapılabileceğiyle ilgili bir görüş alışverişinde bulunulduğunu anlatan Çavuşoğlu, nakil listeleri için yoğun çalışmalar yapıldığını dile getirdi.

Bunun yanında teknik olarak tüm branşlardan birer münhal ilan ettiklerini dile getiren Çavuşoğlu, bu sınavın yapılması halinde eğer seçim yasakları nedeniyle mülakat yapılamayacak olursa sıraya göre atama yapılabileceğini ifade ettiklerini anlattı.

“Her kim ki geçici öğretmenlikten siyaset yapabileceğini düşünür, kaybeder” diyen Çavuşoğlu, seçim yasaklarına kadar olan sürenin 30 günden az olduğunu, sürecin en iyi şekilde yönetilmesi için elinden geleni yapacağını kaydetti.