Tatar: Cumhurbaşkanı’nın raporla ilgili açıklamasına anlam veremedim – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Tatar: Cumhurbaşkanı’nın raporla ilgili açıklamasına anlam veremedim

Tatar: Cumhurbaşkanı’nın raporla ilgili açıklamasına anlam veremedim

Başbakan Ersin Tatar, Cumhuriyet Meclisi’nde yaptığı konuşmada ülke gündemine ilişkin açıklama ve değerlendirmelerde bulundu.
Tatar, pandemi sürecini nasıl yönettiklerinin ortada olduğunu ifade etti ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın epidemiyoloji raporu konusunda yaptığı açıklamaya anlam veremediğini kaydetti.
Tatar, konunun gündeme bu şekilde getirilmesine anlam veremediğini söyledi, meselenin başka yerlere çekilmemesi gerektiğini ifade etti. “Raporu hazırlayanların ‘bizim insanlarımız’ olduğunu hatırlamak gerek” diyen Başbakan Tatar, her şeye siyaset bulaştırılmaması gerektiğini söyledi.
Tatar, yakında süresi dolacak İskele Yeniboğaziçi Gazimağusa Emirmanesi’ne ilişkin açıklamasında ise konunun hassasiyetine işaret etti.
Başbakan Ersin Tatar, emirnameyi 1 Ocak’ta o günkü haliyle imzalamadığını, gerekçelerini de söylediğini hatırlatarak mevcut şekliyle karşısına gelirse yine imzalamayacağını açıkladı.
Polis şiddeti ve jet kriziyle ilgili ise Başbakan Tatar, özel jet meselesi konusunda polisin Çarşamba günü kendisinden de ifade alacağını kaydetti.
Yerinden söz alan Başbakan Yardımcısı Dışişleri Bakanı Kudret Özersay kendisinden de ifade alındığını açıkladı.
Başbakan Tatar, raporun bir an önce ortaya çıkmasını istediklerini söyledi.
Tatar, Vakıflar İdaresi’ndeki münhal ve sınav konusundaki eleştirleri de değerlendirdi.
Tatar, “Orası bağımsız bir kurum, bu konu bana gelmedi ben de onlara asla münhal açın demedim” dedi ve sürece hiçbir şekilde müdahil olmadığını ifade etti.
Başbakan Tatar, Yayın Yüksek Kurulu’nun çok önemli bir görevi yerine getirdiğine de işaret etti.