Çağman, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Çağman, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı




Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Koral Çağman, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Bakan Çağman, mesajında, özel gereksinimli vatandaşların yaşadıkları sorunların; yalnızca onları ve ailelerini değil, toplumun tüm kesimlerini yakından ilgilendiren, teşhisten iyileştirmeye, özel eğitimden rehabilitasyona, istihdamdan sosyal hizmetlere kadar genel bir anlayışla ele alınması gereken toplumsal bir sorun olduğunu belirtti.

Çağman, bu nedenle engelli vatandaşların, hakları korunarak, toplumsal yaşamdan kopmadan, dışlanmadan, herhangi bir ayrımcılığa maruz bırakılmadan yaşamalarını sürdürebilmelerinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın en öncelikli görevi olduğunu vurguladı.

Çağman, Bakanlığın,Karpaz bölgesindeki engelli gençlere 18 Yaş Üstü Engelli Rehabilitasyon merkezi kazandırmak amacıyla 2022 yılı içinde Yenierenköy’de yeni bir rehabilitasyon merkezini hayata geçirmeyi planladığını belirtti.
Bakan Çağman, ülkede engellilere 7/24 yatılı bakım hizmet sunacak ilk merkez olan Engelsiz Yaşam Evi’nin de 2022 yılında ikinci etabının da bitirilerek hizmete açılmasının en büyük arzuları olduğunu da ifade etti.

Çalışma Dairesi’ne bağlı Özel İstihdam Şubesi’nden 5 bin 113 engelli vatandaşın nakdi yardım almakta olduğunu kaydeden Çağman, 43 engelli vatandaşınözel sektörde çalıştığını ve Çalışma Dairesi’nden %30 nakdi yardım aldığını, Engellileri Koruma Rehabilite ve İstihdam Yasası kapsamında istihdam edilen ve çalışan engelli sayısınınise 248 olduğunu, 2 engelli vatandaşın da işçi statüsünde istihdam edilerek kamuda çalıştığı bilgisini verdi.

Çağman “Engellilerimizin yalnızca bir gün değil her zaman yanlarında olduğumuzu belirterek; zihinsel ve bedensel farklılıkların yaşama dair engel oluşturmadığı bir dünya temennisiyle, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde tüm engellilerimizi ve ailelerini sevgi ile kucaklarım.” Dedi.