Başbakan Üstel, Türk Dünyası Şiir Ödülü’nü kazanan Oktay Öksüzoğlu’nu kabul etti – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Başbakan Üstel, Türk Dünyası Şiir Ödülü’nü kazanan Oktay Öksüzoğlu’nu kabul etti – DT Kıbrıs Haber

Başbakan Ünal Üstel, Türk Devletleri Teşkilatı, Türk Dil Kurumu ve Azerbaycan Milli Bilimler Akademisi ortak çalışması sonucu Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü yılında kurucu ve koruyucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Azerbaycan halkının umumi lideri Haydar Aliyev’in doğumunun 100. yılı anısına düzenlenen yarışmada “Dilde, fikirde, işte birlik konulu Türk Dünyası şiir ödülünü” kazanan Oktay Öksüzoğlu’nu kabul etti.

Üstel kabülde yaptığı konuşmada, şair ve yazar Oktay Öksüzoğlu’nu uluslararası başarısı nedeniyle, şahsı ve Kıbrıs Türk halkı adına kutladı.

“Bu başarı ile gururlandık” diyen Üstel, Türk Devletleri Teşkilatı bünyesinde diplomatik temasların artması ile Kıbrıs Türkü’nün, kültürel, edebiyat ve sanatsal çalışmalarının ileriki dönemde dünya ile daha çok kucaklaşacağını kaydetti.

Oktay Öksüzoğlu’nun akademik ve edebiyat alanındaki çalışmalarını yıllardır yakından izlediklerini belirten Üstel, “ Oktay Öksüzoğlu’nun başarısı, kendisi için olduğu kadar, ülke insanımızın potansiyelinin dünyaya gösterilmesi açısından çok değerlidir. Kendisini yürekten kutluyorum. Dost ülkelerimiz arasında elde ettiği başarısı, ülkemizde benzer çalışmalar yürüten diğer fikir insanlarımıza da örnek olacaktır” dedi.

Öksüzoğlu ise, Azerbaycan’da Kıbrıs Türkü’nün verdiği mücadeleleri anlatma fırsatı bulduğunu dile getirdi.

Öksüzoğlu, devletini ve Kıbrıs Türk Halkı’nı aldığı ödül sayesinde başarı ile temsil etmenin gururunu yaşadığını da ekledi.

Bir yanıt yazın