Başbakan Üstel, Meriç ve Balıkesir köylerini ziyaret etti, kırsal kesim arsası ve altyapı çalışmalarını yerinde inceledi – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Başbakan Üstel, Meriç ve Balıkesir köylerini ziyaret etti, kırsal kesim arsası ve altyapı çalışmalarını yerinde inceledi – DT Kıbrıs Haber

Başbakan Ünal Üstel, Meriç ve Balıkesir köylerinde kırsal kesim arsası çalışmalarını yerinde inceledi.
Başbakan Üstel’e, İçişleri Bakanı Dursun Oğuz, Meriç Muhtarı Soner Göymen, bakanlık ve başbakanlık yetkilileri eşlik etti.

Ziyarette konuşan Meriç Muhtarı Soner Göymen, 13 yıl önce kırsal kesim arsalarının dağıtıldığını ancak sürecin zaman aşımına uğradığını ifade ederek, yetkililere teşekkür etti.
İçişleri Bakanı Dursun Oğuz da, yıllar önce dağıtılan arsaların alt yapı eksiklikleri bulunduğunu ve gençlerin bu yönde şikayetleri olduğunu kaydederek, hükümetin bu çerçevede yol çalışması yaptığını belirtti.

Eksikliklerin giderilmesine devam edileceğini ve Başbakan Üstel sayesinde bu amaçla özel bir kalem ayrıldığını da kaydeden Oğuz, “Amacımız gençlerin köylerine sahip çıkmasıdır. Hayırlı olmasını temenni ederim” dedi.

Başbakan Ünal Üstel de, hükümetin söz verdiği konulardan birini daha yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, “Nerede yarım bir proje varsa tamamlayarak diğer projelere başlayacağız. Havalimanı yanındaki Meriç köyünde arsa dağıtımı yapıldı ama alt yapı sorunundan dolayı gençler ev yapılamadı. Biz de alt yapıyı tamamlayıp vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

İhaleye çıktıklarını, ilerleyen zaman içerisinde gençler arsalarını alıp ev sahibi olacaklarını dile getiren Üstel, gençleri sosyal konut ve kırsal kesim arsası ile, düşük faizli, uzun vadeli kredi ile ev sahibi yapacaklarını söyledi.

Üstel, “Kredi paketleri ile gençleri destekleyeceğiz. Vereceğimiz kredilerle Devletin alacağı harç ve vergilerden muaf tutacağız. Gençlerimizin 2024 yılında ev sahibi olması için programlar yapıp, bütçe ayırdık. Söz verdik ve bu yarım kalan projeyi de tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hayırlı olsun” dedi.

Başbakan Ünal Üstel daha sonra Balıkesir köyüne de giderek bölgelilerden bilgi aldı ve sorunları dinledi.

BRT

Bir yanıt yazın