Bakan Koca’dan çarpıcı doktor göçü açıklaması

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

“Para İşareti” tartışması: Bakan Koca’dan ça… Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yurt dışına giden doktorlara yönelik yaptığı para işaretiyle ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yurt dışına giden doktorlara yönelik para işaretiyle ilgili açıklamalarda bulundu. İşaretlenen doktorların bu durumu para hırsı olarak algılamasına neden olan Bakan Koca, konuşmasında önemli ifadeler kullandı.

KASTIM ANLAŞILMADIYSA ÖZÜR DİLERİM

Bakan Koca, yaptığı yanlışlardan özür dilemekten çekinmeyen biri olduğunu belirterek, “Özür dilememi gerektirecek bir durum yok. Benim oradaki kastım, yaşanan göçün gelişmiş ülkelere yani İngiltere, Almanya gibi ülkelere gelişmişlikleri sebebiyle değil” dedi. Koca, bu konuda yanlış anlaşıldığını düşünen meslektaşlarından özür dilemeye hazır olduğunu ifade etti.

DOKTORLARIN YURT DIŞINA GÖÇ SEBEPLERİ

Bakan Koca, doktorların yurt dışına gitme sebeplerinin maddi kaygılar olduğu yönündeki eleştirilere de yanıt verdi. “En çok hekim giden ülkeler hangileri biliyor musunuz? Katar, Dubai ve Kuveyt. Bu ülkeler içindi. Bu ülkelerin yüksek maaş haricinde benim göremediğim, gelişmiş ülkelerden üstün bir tarafı mı var? Varsa buyurun söyleyin” diyen Koca, doktorların maaşlarından ziyade yaşam kalitesi ve çalışma şartlarına önem verdiklerini vurguladı.

MESLEKTAŞLARINA AÇIKLAMA ÇAĞRISI

Bakan Koca, konuşmasında meslektaşlarına bir çağrıda bulunarak, “Yine de kastımı yanlış anlayarak kırdığım bir meslektaşım varsa onlardan da özür dilerim” ifadelerini kullandı. Böylece, doktorların yurt dışına gitme nedenleriyle ilgili tartışmaların devam ettiği bir süreçte, Bakan Koca’nın açıklamaları gündeme damgasını vurdu.

Bakan Koca’dan çarpıcı doktor göçü açıklaması

Yorumlar kapalı.