Amcaoğlu: Beş yılın sonunda enterkonnekteye geçiş tamamlanacak – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

Amcaoğlu: Beş yılın sonunda enterkonnekteye geçiş tamamlanacak

Ekonomi ve Enerji Bakanı Olgun Amcaoğlu, BRT’de katıldığı ‘Manşet+’ programında, ana muhalefet CumhuriyetçiTürk Partisi’ne eleştirilerde bulundu.

Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin Kamu İhale Yasası ve AKSA ile yapılan sözleşmeye yönelik olarak mahkemeye başvurmasına yönelik olarak “götürün ama devamında ne yapacaksınız onu da söyleyin” ifadesini kullanan Amcaoğlu, “dörtlü hükümet döneminde altyapı ve üretime yönelik hiçbir yatırım yapmadınız” dedi.

Amcaoğlu, “Yatırım yok çünkü ülkenin Strateji Eylem Planı yok. Strateji Eylem Planı olmazsa ve her gelen siyaset adamı kendi penceresinden, kendi vizyonundan konuları değerlendirmeye kalkarsa birbirimizin etinden et kopararak, bir diğerimizin yaptığını mahkemeye götürerek onu sürklase ederek, bu ülkenin geleceğini çalarak bugünlere kadar geldik” dedi.

Ülkenin ihtiyacı olan kaliteli ve temiz enerjiye kavuşması gerektiğinin altını çizen Amcaoğlu, “birbirimizi suçlayarak, birbirimizin yaptığını mahkemeye götürerek muhalefet edeceğimizi zannediyorsak, bunu yaparak nereye gelebileceğimizi gördük ve artık bundan vazgeçelim derim” ifadelerini kullandı.

Olgun Amcaoğlu, kabloyla elektrik konusunda başlatılan fizibilite çalışmasının bir yılın sonunda tamamlanmasıyla dört yıl sürecek olan inşa sürecinin başlayacağını ve en sonunda enterkonnekteye geçişin sağlanacağını söyledi.

Bu süreçlerde konunun tüm paydaşlarının görüşlerini alacaklarını ifade eden Amcaoğlu, Enerji Dairesi ve Enerji Üst Kurulu Yasası’nın komite aşamasının tamamlanarak Ekim ayında başlayacak yeni yasama yılına yetişeceğini vurguladı.

“Sarayönü’nde dikilitaşın etrafında dönerek bu ülkenin ihtiyaçlarını karşılayamayacağınızı artık anlamanız gerekir” şeklinde konuşan Amcaoğlu, ülkenin enerji ihtiyacının karşılanmasına yönelik planlamaları kısıtlı zamana rağmen gerçekleştirdiklerini ve hayata geçmesi için gereken adımlara atmaya başladıklarını söyledi.

Bakan Amcaoğlu, muhalefetin sürece ilişkin mahkeme başvurularını davranış bakımından değil yaratacağı sonuçları açısından eleştirdiğinin altını çizerek, “sırf ideolojinize ters düştü diye, mahkeme ettik diyebilmek için, insanımızın yaşadığı sıkıntıları tekrar yaşatmak için bir adım atıyorsanız, evet, ben buna karşıyım” dedi.

Bir yanıt yazın