Akar: Mağaraların içinde ne kadar saklanırsa saklansınlar kurtuluşları yok

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

 

Türkiye’nin Kuzey Irak’ta yürüttüğü Pençe-Kilit Operasyonu’nda ikisi bu sabah olmak üzere şu ana kadar toplam 30 terörist etkisiz hale getirildi.

 

 

TC Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 200 ve 300 metre uzunluğunda 2 mağaranın tespit edildiğini bildirdi.

 

 

200 metre uzunluğundaki mağaranın 4 odalı olduğu bilgisini paylaşan Bakanlık, mağaralarda yapılan aramalarda şu ana kadar, çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

 

 

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar gazetecilere yaptığı açıklamada, operasyonun başladığı pazar akşamından bugüne kadar faaliyetlerin planlandığı şekilde başarıyla devam ettiğini söyledi.

 

 

Mehmetçiğin gücü, kuvveti ve moralinin yüksek olduğunu ifade eden Akar, “Zorlu arazi ve hava koşullarına rağmen büyük bir azim ve kararlılıkla birinci safha hedefleri ele geçirildi. Hedeflerimiz safha safha belirlendi. Onlarca mağara var. O mağara, barınak, sığınakların tek tek temizlenmesi lazım. Operasyonumuz devam edecek” dedi.

 

 

Akar, “Oradaki mağaraların içinde ne kadar saklanırsa saklansın, hangi taşın altına girerlerse girsinler herhangi bir şekilde kurtuluşları yok. Adalete teslim olmaktan başka çareleri yok. Bunu bilmeleri lazım. Herhangi bir geri adım atmamız söz konusu değil. Bizim amacımız, temennimiz 40 yıldan beri milletimizin başına musallat olan bu terör belasından asil milletimizi kurtarmak” ifadelerini kullandı.

 

AA/BRT

[ad_2]

Akar: Mağaraların içinde ne kadar saklanırsa saklansınlar kurtuluşları yok