Erdoğan: Amacımız ülkemizin sınır güvenliğini garanti altına almaktır

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

[ad_1]

 

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda Kuzey Irak’ta başlatılan Pençe-Kilit harekatına ilişkin konuştu.

”Bu hareket ile amacımız hem Irak topraklarını terör örgütünün tasallutundan arındırmak hem de ülkemizin sınır güvenliğini garanti altına almaktır” diyen Erdoğan, Türkiye’nin kimsenin toğrağında gözü bulunmadığını vurguladı.

Erdoğan, “Terör örgütleriyle mücadelemizi doğrudan inlerine doğru genişlettik. İçeride de güvenlik korucularımızla yoğun bir mücadele başlattık. Bunun etkisini de kısa sürede gördük. Terör örgütlerini artık ülkemiz içinde eylem yapamaz hale getirdik. Sınırlarımızdan sızmaları ve kaçışları büyük ölçüde engelledik. Irak’ta terörle mücadelemize destek veren merkezi hükümet ve bölgesel yönetime teşekkür ediyoruz” dedi.

Suriye’de ise terör örgütüne karşı yeni bir operasyon olabileceğinin sinyalini veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’nin bir kısmında yer tutmak isteyen terör örgütünün başını da ezeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sığınmacı tartışmalarına ilişkin de konuştu.

Sığınmacıları kovan değil kucaklayan bir iktidar olduklarını belirten Erdoğan, ”Kuzey Suriye’de huzurlu ortam sağlanınca gönüllü olarak döneceklerdir” dedi.

 

AA/BRT

[ad_2]

Erdoğan: Amacımız ülkemizin sınır güvenliğini garanti altına almaktır