6 Şubat Depreminde hayatını kaybeden Bahar-Ulaş Hüsam çifti Yeşilırmak’ta anıldı – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

6 Şubat Depreminde hayatını kaybeden Bahar-Ulaş Hüsam çifti Yeşilırmak’ta anıldı – DT Kıbrıs Haber

6 Şubat 2023’te Türkiye’de meydana gelen depremde hayatını kaybeden Bahar-Ulaş Hüsam çifti, kendi köyleri olan Yeşilırmak’ta düzenlenen törenle anıldı.

Soli İnnerwheel Kulübü tarafından organize edilen ve köy meydanında yer alan etkinlikte ilk konuşmayı Soli İnnerwheel Dönem Başkanı Gülay Münür Özpolat yaptı.

“Özpolat, Bahar- Ulaş Hüsam çiftinin anısını yaşatmak için köyde bir su çeşmesi yapma ve bir çiçek bahçesi oluşturma kararı aldıklarını belirterek, projeye katkı koyan herkese teşekkür etti.

İnnerwheel Kurucu Başkanı, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar da projenin hayat bulmasının çok anlamlı olduğunu belirtti.

Tatar, bu acının hiç bitmeyeceğini kaydederek, Hüsam çiftinin geride bıraktıkları emanetleri olan evlatlarına sahip çıkılmasının en büyük vazife olduğunu ifade etti.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre de 6 şubat depreminin Anavatan Türkiye’de olduğu gibi ülkede de silinmeyecek izler bıraktığını ifade eden etti.

Esas zorluğu ve acıyı yakınlarını kaybedenlerin yaşadığına vurgu yaptı Töre, hayatını kaybedenlerin anılarını yaşatmanın önemine işaret etti.

Konuşmaların ardından Soli İnnerwheel Kulübü tarafından yaptırılan su çeşmesinin açılışı gerçekleştirildi ve Hüsam çifti anısına oluşturulan bahçeye sevda çiçekleri ekildi.

Bir yanıt yazın