527 Sağlık çalışanının yüzde 99,6’sında yüksek oranda antikor gelişti – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Sağlık

527 Sağlık çalışanının yüzde 99,6’sında yüksek oranda antikor gelişti




Yakın Doğu Üniversitesi DESAM Araştırma Enstitüsü, Sinovac’ın Coronavac aşısını yaptıran 527 sağlık çalışanının yüzde 99,6’sında yüksek oranda antikor geliştiğini belirledi.

Araştırmanın, sonuçlarından biri de Coronovac Covid-19 aşısının ikinci dozunu yaptıran kişiler arasında henüz Koronavirüs vakasına rastlanmaması oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi DESAM Araştırma Enstitüsü, Sinovac’ın Coronavac aşısını yaptıran 527 sağlık çalışanının yüzde 99,6’sında yüksek oranda antikor geliştiğini saptadı.

Koronavirüs Aşısı Uygulanan Kişilerde Antikor Yanıtının Değerlendirilmesi” adlı çalıştayda Coronavac aşısının iki dozunu da yaptıran sağlık çalışanlarında oluşan antikor seviyesi, bir yıl boyunca düzenli olarak takip edilecek.

Araştırma sonuçları, her yaş grubunda oluşan antikor seviyesinin 50 AU/ml’nin çok üzerinde olması aşının her yaş grubunda etkili olabildiğini gösteriyor.

Tespit edilen yüksek antikor seviyesi ile umut yaratan araştırmanın, çarpıcı sonuçlarından biri de Coronovac Covid-19 aşısının ikinci dozunu yaptıran kişiler arasında henüz Koronavirüs vakasına rastlanmaması oldu.

Yakın Doğu Üniversitesi DESAM Araştırma Enstitüsü’nün ikinci dozun 15’inci gününde, aşılananlar arasından rastgele seçilen 64 kişiye uyguladığı PCR testlerinin tamamı negatif çıktı.

Bir yıl sürecek araştırma projesi ile Sinovac’ın Coronavac Covid-19 aşısını yaptıran kişilerde antikor ve enfeksiyon gelişimini takip edeceklerini ifade eden Yakın Doğu Üniversitesi DESAM Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Tamer Şanlıdağ, uygulanan Covid-19 aşılarının hem kadınlarda hem de erkeklerde yüksek oranda antikor üretimi sağladığını belirlediklerini aktardı.

Prof. Dr. Şanlıdağ, “Aşının ikinci dozunu olanlar arasında Covid-19 vakasına rastlanmaması ve antikor seviyesinin yüksekliği, aşının etkinliği ve pandeminin seyri açısından umut veriyor” dedi.