4K KOOP, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla “Kadına Yatırım Yap, İlerlemeyi Hızlandır” sloganıyla dayanışma etkinliği düzenledi – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

4K KOOP, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla “Kadına Yatırım Yap, İlerlemeyi Hızlandır” sloganıyla dayanışma etkinliği düzenledi – DT Kıbrıs Haber

Kırsal Kalkınma Kadın Kooperatifi (4K KOOP) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla “Kadına Yatırım Yap, İlerlemeyi Hızlandır” sloganıyla emekçi kadınlar dayanışma etkinliği gerçekleştirdi.

Cengizköy’deki 4K Toplumsal Kalkınma Merkezi’nde yer alan etkinlikte kurulan stantlarda bölgedeki emekçi kadınların ürettikleri yerli ürünler satışa sunuldu.

Etkinlikte atölye seramik yapımı, el işleri uygulaması, hellim, paluze, herse yapımı gibi atolye çalışmaları da yapıldı.

Etkinliğe Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar ve Başbakan Ünal Üstel’in eşi Zerin Üstel de katılarak, stantları gezip emekçi kadınların gününü kutladılar.

Etkinlikte ayrıca kooperatife üye kadınların bilinçlendirilmesi ve gıda güvenliği konusunda teknik destek alması amacıyla 4K KOOP ile Gıda Mühendisleri Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı.

4K KOOP Başkanı Deniz Solyalı buradaki konuşmada kalkınmanın kadından başlamasının öneminin altını çizdi ve daha büyük pazarlara erişim ve ilerleme için gıda güvenliğinin çok önemli olduğunu söyledi.

Gıda Mühendisleri Odası Başkanı Beste Öymen de, 4 K KOOP bünyesinde üretilen gıdaların güvenliğinin artırılmasına katkı koyacaklarını anlattı.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın eşi Sibel Tatar da, protokolün önemine dikkati çekti.

Sibel Tatar, protokolün güzel girişimlere katkı koyacağına inandığını kaydetti.

Bir yanıt yazın