3. Sinevizyon Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen belgesel ve kısa film yarışmasının sonuçları açıklandı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

3. Sinevizyon Uluslararası Film Festivali kapsamında gerçekleştirilen belgesel ve kısa film yarışmasının sonuçları açıklandı

[ad_1]

Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı M.Vural Önal, Azerbaycan Kıbrıs Dostluk Cemiyeti Başkanı Orhan Hasanoğlu ve Kıbrıs Türk Sinema Televizyon Derneği Başkanı Müge Günay tarafından organize edilen “3 Ülke Tek Festival” sloganıyla bu yıl “Beliğ Paşa” anısına düzenlenen 3. Sinevizyon Uluslararası Film Festivali’nin sonuçları belli oldu.

Kıbrıs Türk Sinema Televizyon Derneği Başkanı Müge Günay’ın açıklamasına göre, dünya genelinde kısa film yönetmenlerinin ve belgesel film yönetmenlerinin yoğun ilgi gösterdiği ve 37 ülkeden 168 filmin yarıştığı festivalde en iyi film 3.’lük ödülüne Türkiye’den Yavuz Akyıldız “Rain, Snorkel & Green Beans” adlı film seçilirken, 2.’lik ödülü İspanya’dan Adrián San Román “The Melting Point” adlı filmin oldu. Türkiye’den Mehmet Köprü “Seeds of Goca Yoruk” adlı filmi de birincilik ödülüne seçildi.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen uluslararası film festivalinin ilk gösterimi, 10 Eylül Cuma günü saat 16.00 ile 18.00 arasında, Muratpaşa Belediyesi’nin destekleriyle Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Ödül töreni ve gala ise 24 Eylül Cuma saat 18.00’de Merkez Lefkoşa’da yapılacak.

Kıbrıs Türk Sinema Televizyon Derneği Başkanı Müge Günay, önümüzdeki yıl daha fazla ödüllerin verileceği Sinevizyon Uluslararası Film Festivali’nde televizyon camiasına da ödüllerin verilmesi için ön çalışmaları başlattıklarını duyurdu.

Günay “Festivalimizin artık gelenekselleştiğini ve hem uluslararası alanda hem de ülkemizden ilgi ve destek görmeye başladığımızı mutlulukla paylaşmak isteriz. Bu sene başvuru yapan ve seçilen tüm yönetmenlerimizi tebrik eder, gösterimlerde buluşmayı temenni ederiz” dedi.

Yarışmanın jürisinde festivalin ana sponsoru olan Kıbrıs Amerikan Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Toya Akpınar, eski Yayın Yüksek Kurulu Başkanı Olgun Üstün, Azerbaycan-Kıbrıs Dostluk Cemiyeti Başkanı Orhan Hasanoğlu, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şube Başkanı Muhammet V Önal, Kıbrıs Türk Kültür Derneği Antalya Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Burcan Önal, AKSAN Onursal Başkanı, Proje Koordinatörü ve Bilim Kurulu Üyesi Özer S Özkoç, Öğretim Görevlisi Mert Yusuf Özlük, Yrd.Doç.Pelin Agocuk, Kıbrıs Türk Sinema Televizyon Derneği Yönetim Kurulu üyesi Şafak Yolcu, Kıbrıs Türk Sinema Televizyon Derneği Yönetim Kurulu üyesi Nedim Taşkanal görev aldı.

BRT/TAK



[ad_2]