18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Başkent Lefkoşa ve tüm ilçelerde törenler gerçekleştirildi – DT Kıbrıs Haber – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle Başkent Lefkoşa ve tüm ilçelerde törenler gerçekleştirildi – DT Kıbrıs Haber



18 Mart Şehitleri Anma  Günü dolayısıyla ilk tören Başkent Lefkoşa’da Tekke Bahçesi Şehitliği’nde gerçekleştirildi.         Çelenklerin şehitliğe sunulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayrakların göndere çekilmesiyle başlayan törende, Lefkoşa Kaymakamı Bora Akkuş Şehitlik Özel Defteri’ni imzaladı.

 

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Gürsel Benan, törende yaptığı konuşamda Çanakkale Zaferi’nin dünya literatüründe bir dönüm noktası olduğunu güç dengelerini değiştirdiğini belirtti.

 

Benan, Çanakkale Savaşı’nın kazanılmasıyla Kurtuluş Savaşı’nın meşalesinin tutuşturulduğunu dile getirdi. 1. Piyade Alay Komutanlığından Piyade Teğmen Abdullah Hakan Özkul da konuşmasında Çanakkale Zaferi’nin önemine vurgu yaptı. Özkul, Çanakkale Zaferinin tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen kazanılan bir kahramanlık destanı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda da önemli bir kilometre taşı olduğun belirtti.

 

 

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle diğer tüm ilçelerde de törenler düzenlendi.

 

 

İskele’deki tören Larnaka Şehitler Anıtı önünde yer aldı. Törende anıta çelenkler sunuldu, Saygı duruşu ve saygı atışının ardından İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.  Törende günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirildi, şiirler okundu.

Girne Karaoğlanoğlu Şehitliği’nde de tören düzenlendi. Tören, şehitlik anıtına çelenklerin konulması, saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şehitlik gezildi, kabirlere çiçek bırakıldı.

 

18 Mart’ta Çanakkale’de şehit düşenler için Güzelyurt’taki Atatürk Anıtı önünde de tören vardı.

 

Törende anıta çelenkler konuldu, ardından saygı duruşu, saygı atışı ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi.

 

Konuşmalar ve şiirlerin okunmasının ardından tören tamamlandı.

 

Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümünde Lefke  Kemal Özalper Şehitliğinde de tören gerçekleştirildi.

 

Bir yanıt yazın