1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle siyasi partiler mesaj yayımladı – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle siyasi partiler mesaj yayımladı

[ad_1]

 

1 Eylül Dünya Barış Günü nedenilye mesaj yayımlayan siyasi partiler dünyanın barışa duyduğu ihtiyacı dile getirdi.

Ana muhalefet Cumhuriyetçi Türk Partisi, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, CTP’nin gerek Kıbrıs’ta, gerekse dünyada barış için toplumlar arası yakınlaşmaya, güven yaratıcı önlemlere ve kapsamlı federal çözüme doğru adımlarını yoğunlaştıracağını kaydetti.

“Kıbrıs sorununun çözümsüzlüğü bölgedeki bütün ilişkileri zehirleyen temel unsurdur” denilen açıklamada, kalıcı, adil ve karşılıklı kabul edilebilir federal bir çözümün, adanın ve bölgenin istikrar, huzur ve güvenlik modeli olacağı, bu nedenle Cumhuriyetçi Türk Partisi’nin kararlılıkla barışı savunmaya devam edeceği vurgulandı.

Toplumcu Demokrasi Partisi Genel Başkanı Cemal Özyiğit de yayımladığı 1 Eylül Dünya Barış Günü mesajında, tüm halkların barış içinde yaşayacağı, kardeşliğin, dostluğun hakim olduğu bir Kıbrıs ve dünya özleminde olduklarını belirtti.

Mesajında Kıbrıs’ta sürdürülebilir ve kalıcı çözüm yönündeki mücadelelerinin bıkmadan, usanmadan süreceğini vurgulayan Özyiğit, Kıbrıs’ta en gerçekçi ve makul çözüm modelinin halen federasyon olduğunu kaydetti.

Demokrat Parti Genel Başkanı, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da mesajnda acının ve gözyaşının olmadığı, sevginin paylaşıldığı bir dünya için; her renkten, her dinden insanın ortak değerlerde buluşup birbirlerinin farklılıklarına saygı duyması gerektiğini vurguladı. Kıbrıs Türk halkının asla savaştan yana olmadığını ve barış için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğunu belirten Ataoğlu, “Biz artık, evde, sokakta, yurtta ve dünyada gerçek bir barış istiyoruz. Barışın, kardeşliğin, özgürlüğün, birlik ve beraberliğin yoğun yaşandığı bir dünya düşlüyoruz” dedi.



[ad_2]