Yüzerek gidip geri dönecek – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Spor

Yüzerek gidip geri dönecek




2010 yılında Anamur’dan KKTC Girne’ye 78 kilometre mesafeyi 26 saat 15 dakikada, Türkiye Yüzme federasyonu ve FİNA hakem nezaretinde yüzerek büyük bir rekora imza atan rekortmen milli sporcu, bu defa sınırları daha da zorlayarak Anamur’dan, KKTC Girne şehrine yüzerek gidip yüzerek geri gelecek.

Toplamda 160 km yüzecek olan sporcu Alper Sunaçoğlu, “Ben daha önce de Kıbrıs’a 78 km mesafeyi 26 saat 15 dakika sürede kafessiz yüzerek bir rekor kırmıştım. Bu defa 25 saatte Kıbrıs’a yüzmeyi deneyeceğim. Akabinde de Kıbrıs’tan Türkiye’ye geri yüzeceğim, bu sayede hem bir önceki rekorumu egale edeceğim hem de Kıbrıs Türkiye arasını gidiş dönüş yüzerek bir yeni dünya rekoru kıracağım.

Bir etkinlik iki yeni rekor kırılacak.

Sunaçoğlu, Türkiye Kıbrıs arası yüzme süresini 26 saat 15 dk tescilli süreden 25 saate düşüreceğim, hem de gidiş dönüş 160 km yüzerek yeni bir dünya rekoru kıracağım diye konuştu. Sporcuya Türkiye Yüzme Federasyonu ve Kıbrıs Yüzme Federasyonu hakemleri yanısıra Yurtdışından gelecek hayli kalabalık gözlemci grubu ve basın eşlik edecek.