“Yunanistan olumlu gidişatı sabote etmek için elinden geleni yapıyor” – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Türkiye

“Yunanistan olumlu gidişatı sabote etmek için elinden geleni yapıyor”

[ad_1]

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki heyetle birlikte İstanbul Sedef Tersanesi’nde inşası devam eden TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi’nde incelemelerde bulundu.

Burada yaptığı konuşmada Ege, Akdeniz ve Kıbrıs’ta yaşanan bazı sorunlara dikkati çeken Akar, “Biz bu sorunların uluslararası hukuk çerçevesinde, iyi komşuluk ilişkileri içinde, Yunan komşularımızla beraber konuşarak, görüşerek barış içinde çözülmesinden yanayız” değerlendirmesinde bulundu.
Akar, Yunanistan’ın ise bugüne kadar yapılan çalışmalara yönelik provokasyonlarına devam ettiğini belirtti.

Akar, “Yunan komşularımız eylem ve söylemleriyle bu yapılan çalışmaları, olumlu gidişatı provoke, sabote etmek için ellerinden gelen gayreti gösteriyorlar. Bu yolun çıkar yol olmadığını kendilerine hatırlatmak istiyorum. Bu söylemlerle, tahriklerle, provokasyonlarla bir yere varmalarının imkanı yok. Bizim istediğimiz uluslararası hukuk. Siz uluslararası anlaşmalarda olan maddeleri nasıl inkar edersiniz? Biz uluslararası hukuktan, iyi komşuluk ilişkilerinden yanayız fakat hiçbir zaman da ülkemizin, milletimizin hakkını çiğnetmeyeceğiz, hiçbir zaman bir oldubittiye müsaade etmeyeceğiz. Bunu herkesin bilmesi lazım” dedi.

Son dönemde Yunanistan’da sivil, asker bazı kişilerin tarihi hezeyanlarda bulunduğunu ifade eden Akar, Türk tarihinin çok açık olduğunu, hiçbir şekilde bir soykırımın söz konusu olmadığını kaydetti.

Yunanistan’ın Türkiye ile olan sorunlarını Türkiye-ABD, Türkiye-NATO, Türkiye-AB sorunuymuş gibi göstermeye çalışmaması gerektiğini vurgulayan Akar, “Bunun kimseye faydası yok. En büyük zararı da Yunanistan’a, Yunan halkına olacaktır. Bunun tarihte çok örnekleri var” ifadelerini kullandı.



[ad_2]