Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropoulou yarın Güney Kıbrıs’a gidiyor – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Dünya

Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropoulou yarın Güney Kıbrıs’a gidiyor

Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropoulou yarın Güney Kıbrıs’a gidiyor


Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, üç günlük ziyarette bulunmak üzere yarın Güney Kıbrıs’a gidiyor.

Yurtdışına yapacağı ilk ziyaret olması nedeniyle Rum Haber Ajansı’na söyleşi veren Sakellaropoulou, Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın birliğinin, iki ülkenin, AB üyesi olarak egemenliklerini korumak için koordine olmasının zorunlu ihtiyaç olduğunu belirtti.

Sakellaropoulou, Ada’da Türkiye’nin varlığına son verilmesi ve Kıbrıs sorununa, BM’nin ilgili kararları ve Avrupa müktesebatının sözde Kıbrıs Cumhuriyeti hükümranlığının tamamında uygulanması zemininde kapsamlı çözüm bulunması maksadıyla müzakerelerin BM çerçevesinde yeniden başlamasını başarmak için Güney Kıbrıs siyasi liderliğiyle sürekli işbirliği içerisinde olduklarını savundu.

 

Türkiye’yi “saldırganlıkla” suçlayan Sakellaropoulou, Türkiye’nin herhangi bir meydan okumasını göğüslemeye ve cevap vermeye her an hazır olduklarını iddia etti.

 

Sakellaropoulou, Güney Kıbrıs temasları çerçevesinde Rum Yönetimi Başkanı Anastasiadis ile yarın bir araya gelecek. Yunan Cumhurbaşkanı, düzenlenecek özel birleşimde Rum Meclisi’nde bir de konuşma yapacak.