Yudum kimdir, kaç yaşında ve nereli? Şarkılar Bizi Söyler konuğu Yudum kiminle evli? – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Magazin

Yudum kimdir, kaç yaşında ve nereli? Şarkılar Bizi Söyler konuğu Yudum kiminle evli?



Yudum kaç yaşlarında ve nereli benzer biçimde sorular, Şarkılar Bizi Söyler seyircileri tarafınca merak ediliyor. Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası yayına ara veren Şarkılar Bizi Söyler programı zelzele anısına türküler…

Şarkıcı Yudum, Şarkılar Bizi Söyler programının konukları içinde yer aldı. 6 yaşlarındayken eğitim almadan bağlama çalmaya süregelen Yudum, 11 yaşlarındayken İstanbul Gülhane’de düzenlenen bir ses yarışmasına katılmış ve Altın Lale ödülünü almaya hak kazanmıştır. Yudum’un yaşı ve hayatına dair detaylar sorgulanmaya başladı. İşte meşhur müzisyen Yudum hakkında merak edilen soruların yanıtları…

1978 senesinde Ardahan’da doğan Yudum Tatar’ın babası Ardahan, anası ise aslen Erzincanlıdır. Yudum sahne ismiyle tanınan türkücünün büyükbabası Halk Ozanı Enver Tatar’dır. Müzik ile iç içe bir ailede büyüyen Yudum’un tüm aile fertleri en azca bir enstrüman çalabilme kabiliyetine haizdir. Bu nedenle hemen hemen 6 yaşlarındayken eğitim almadan bağlama çalmaya adım atmıştır. 11 yaşlarındayken İstanbul Gülhane’de düzenlenen bir ses yarışmasına katılmış ve Altın Lale ödülünü almaya hak kazanmıştır.

İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’da eğitim almış ve buradan mezun olmuştur. Nejat Alp’e ilişik olan ‘Nerdesin’ adlı şarkıya düet yaparak müzik kariyerine süregelen Yudum, daha sonrasında Ulus Müzik ile antak kalma imzalamış ve böylece ustalaşmış müzik kariyerine giriş yapmıştır.

yudum şarkıcı

1998 senesinde ilk albümü olan ‘Bir Yudum Sevgi’ ile 350 bin satış rakamına ulaşmıştır. Daha sonrasında 2000’de Yaban Gülü, 2003’te Yollar Hasta Ben Yorgunum, 2007’de Türlü Türlü, 2009’da Haber Saldım, Cumartesi ve Yetmedi albümleri ile ciddi bir başarı elde etmiştir. 2001 senesinde İstanbul Avcılarda Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı Özel Yudum Müzik Merkezi’ni kurmuş ve peşinden Küçükçekmece Özel Yudum Müzik Merkesi şubesini açmıştır.

yudum 2

Haliç Üniversitesi’nde Yüksek Lisans eğitimini tamamlayan Yudum, müzik alanında bilimsel niteliği olan kariyer yapmayı planlamaktadır.

43 yaşındaki Yudum, Erol Koral ile evlidir. Çiftin bu evliliğinden Karen Asel isminde bir kızı vardır.

yudum 3