YSK reklam ve propaganda ücretleri ve sürelerini belirledi – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
Manşet

YSK reklam ve propaganda ücretleri ve sürelerini belirledi




 

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 23 Ocak’ta yapılacak olan Milletvekilliği Erken Genel Seçimi ile ilgili radyo ve televizyonlarda yayınlanacak reklam ve propaganda ücretleri ve sürelerini belirledi.

YSK’nın kararına göre televizyonda, seçime katılan siyasal partilere ve her bağımsız adaya günde azami 5 defa reklam yapma hakkı tanınacak ve reklam süresi her defasında azami 90 saniye olacak.

Seçime katılan siyasal partilere ve her bağımsız adaya, haftada 1 defa ve en az 5 dakika olmak üzere 10 dakikayı geçmeyecek olan tanıtım filmi yayınlatma hakkı verilecek.

Seçime katılan siyasal partilere ve her bağımsız adaya, günde azami 5 defa baner ile reklam yapma hakkı tanınacak ve reklam süresi her defasında azami 10 saniye olacak.

Radyoda ise seçime katılan siyasal partilere ve her bağımsız adaya, günde azami 5 defa reklam yapma hakkı tanınacak ve reklam süresi her defasında azami 90 saniye olacak.

Seçime katılan siyasal partilere ve her bağımsız adaya, haftada 1 defa ve en az 5 dakika olmak üzere 10 dakikayı geçmeyecek olan tanıtım programı yayınlatma hakkı verilecek.

Yüksek Seçim Kurulu kararında, radyo ve televizyonlarda yayınlanacak reklam ve propaganda ücretlerinin detayları da paylaşıldı.

Milletvekilliği Erken Genel Seçimine yönelik reklam ve tanıtım programı yayınları, 22 Ocak 2022 tarihinde saat 18.00’de sona erecek.