Yönlüer’den Akıncı’ya sitem – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KKTC

Yönlüer’den Akıncı’ya sitem

Yönlüer’den Akıncı’ya sitem

Yeniden Doğuş Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Yönlüer, BRT’de Levent Kutay’ın sorularını yanıtladı.

Programın başında yaşamakta olduğu bir sorunu paylaşmak istediğini belirten Yönlüer, Cumhurbaşkanı Akıncı’ya yakın bazı kişilerin sosyal medyada kendisine hakaret ettiğini söyledi.

Yönlüer, “ Ben Sayın Akıncı’ya hakeret etmiyorum. Küfür etmiyorum. Saygısızılık da yapmıyorum. Bir siyasi partinin genel başkan yardımcısı ve bir vatandaş olarak gördüğüm yanlışları, siyaseten eleştiriyorum. Ağzımdan bir kelime çıkar çıkmaz, ya da sosyal medyada bir paylaşım yapara yapmaz, Sayın Akıncı’ya yakın bazı isimler, ağza alınmayacak küfürler ve hakeretlerle bana saldırıyorlar. Sanırım bu arkadaşları birileri yönlendiriyor. Kendi aralarında kurdukları gruplarla mesajlaşıyorlar, sonra kim Akıncı’yı eleştirirse hemen ona sözlü saldırmaya başlıyorlar. Hiç mı Sayın Akıncı hata yapmıyor? Allah mı ki eleştirilmiyor? Bu ülkeye, insanımıza bu üslüp, bu konuşma hi yakışmıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın 5 yılda hiç bir şey yapmadığını savunan Yönlüer, “ Sayın Akıncı, milleti tartıştırmak yerine bizlere seçilirse 5 yıl daha ne yapacağını söylesin. Duyalım. Bilelim. Sayın Akıncı ne yapacağını söylemiyor. Söyleyecek bir sözü kalmadığı için de başka başka tartışmalar yaratmaya çalışıyor” diye konuştu.

Soru üzerine KKTC’de mevcut parlamenter sistemin artık tıkandığını belirten Yönlüer, “Başkanlık Sistemi yüzde yüz KKTCye gelmeli. Hatta geç bile kalındı” dedi.

Yönlüer, “40 kusur sene geçti. Mevcut parlamenter sistem artık tıkanmıştır. İyi gitmediği ortada. Dünyada çok iyi örnekleri var. Güney Kıbrıs başkanlık sistemi. Türkiye Başkanlık sistemi. Artık adım atma zamanı gelmiştir” diye konuştu

Cumhurbaşkanı Akıncı, UBP ve CTP’nin bu konuyu çok istemediği görüşünü paylaşan Yönlüer, “Yürekten, samimiyetle istiyorlarsa hodri meydan… YDP, Başkanlık Sistemini istemektedir. Buna hazırdır. Gelin bu hareketi başlatalım. İnanın Başkanlık sistemi halkta da büyük motivasyon yaratacaktır” diye konuştu.

(BRT)