“Yoğun bakımda 3’ü entübe olan 6 hastanın en genci 15, en yaşlısı 83 yaşında” – DT Kıbrıs Haber | Kıbrıs Haber
KıbrısKKTC

“Yoğun bakımda 3’ü entübe olan 6 hastanın en genci 15, en yaşlısı 83 yaşında”



[ad_1]

Acil Durum Hastanesi Başhekimi Erol Uçaner, Covid-19 salgınında ülkedeki son durumla ilgili Türk Ajansı Kıbrıs’a açıklamalarda bulundu.

Uçaner, bu sabah itibarıyla, Acil Durum Hastanesi ile Göğüs Hastalıkları Karantina Bölümü’nde 59 ve Yoğun Bakım Servisi’nde 6 Covid-19 hastasının tedavi gördüğünü bildirerek, aşılı hastaların süreci daha rahat geçirdiğini gözlemlediklerini vurguladı.

Uçaner açıklamasında, toplam 59 hastanın tedavi gördüğü 130 yatak kapasiteli Pandemi Merkezi’nde 71 yatağın boş olduğu bilgisini vererek, 6 hastanın tedavi gördüğü 36 yatak kapasiteli Yoğun Bakım Servisi’nde ise 30 yatağın boş olduğunu belirtti.

Başhekim Uçaner, yoğun bakımda 3’ü entübe olan 6 hastanın en gencinin 15, en yaşlısının ise 83 yaşında olduğunu söyledi.

Pandemi Merkezi’ndeki hastaların genel durumunu da değerlendiren Uçaner, “Kısmi olarak hastalar daha rahat, klinik seyirleri yorucu değil. Özellikle üçüncü doz aşılamanın da başlamasından sonra, aşılı hastaların süreci daha rahat geçirdiğini gözlemliyoruz” dedi.

 

[ad_2]