Yılmaz: Yeni terminal binasını 20 Temmuz’da hizmete açacağız, kablo ile elektrik yeni dönemde önceliğimiz olacak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

İlk yurt dışı resmi ziyareti için KKTC’ye gelen Türkiye’nin yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, yeni Ercan Havalimanı projesinde incelemede bulunarak yetkililerle teknik toplantı gerçekleştirdi.

Yılmaz daha sonra burada bir basın toplantısı yaptı.Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk yurt dışı ziyareti kapsamında geldiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ilk olarak Yeni Ercan Terminal Binası’nda incelemelerde bulundu.

Ercan Havalimanı Yeni Terminali’ni incelediklerini, yetkililer ve yüklenici firmadan bilgi aldıklarını söyleyen Yılmaz, sadece bir hava limanı olmasının ötesinde ülke turizminin canlanmasında ve bir cazibe merkezi olması için yeni binanın en hızlı şekilde kazandırılmasına önem verdiklerini belirtti.Geniş gövdeli uçaklara da ev sahipliği yapabilecek bir alan inşa edildiğini vurgulayan Yılmaz, önceki 2 bin 755 metrelik piste ek olarak 3 bin 100 metrelik yeni pistle imkanların artacağını kaydetti.

Yılmaz, 20 bin metrekarenin altı katı büyüklüğünde inşa edilen yeni pistin, 9 körük 21 açık olmak üzere toplam 30 girişi olacağını da ifade ederek, yeni havalimanı ileyılda 15 milyon yolcuya çıkılabileceğini vurguladı.

Yılmaz, TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da yeni havalimanının en kısa zamanda Kıbrıs Türkü’ne kazandırılması için açıkladığı takvim doğrultusunda limanı 20 Temmuz’a kadar yetiştireceklerini de söyledi.

Teknik çalışma yaptıklarını vurgulayan Yılmaz, “Denizi geçtik, derede boğulmayız, bazı küçük sorunlar var, onları da hızla tamamlayıp terminali açacağız” dedi.Yılmaz, yeni limanın çok güzel bir eser olduğunu ve KKTC’nin dünyaya açılan bir yüzü, bir vitrini olarak, yatırım ortamının iyileşmesi için kullanılabilecek bir altyapı unsuru olacağını da anlattı.

Kalan eksiklerin kısa sürede tamamlanacağına inandıklarını ifade eden Cevdet Yılmaz, “Zamanla da kapasiteyi geliştirmek ve hizmeti artırmak için ekler yapılır. En hızlı sürede açılması ortak kanaatimizdir” dedi.

Kıbrıs Türkü’nün kendi ayakları üzerinde durması ve KKTC’nin kalkınması için gerekli tüm çalışmaları ilgili kurumlarla teker teker masaya yatıracaklarına da işaret eden Yılmaz,

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzaladığı ilk protokol olan ekonomik mali işbirliği protokolüyle, kendisinin de Kıbrıs davasına verdiği önemin en büyük işareti olduğunu dile getirdi.Yarınki temaslarına ilişkin olarak da konuşan Yılmaz, devlet ve hükümet yetkilileriyle temasların yanı sıra, Cumhurbaşkanlığı ve Cumhuriyet Meclisi Yerleşkesi İnşaat Alanı’nıziyaret edeceğini, ilgili bakanlarla Havalimanına ilişkin toplantı yapılacağını ve KKTC Karayolları Master Plan Uygulama Projesi Kapsamında Lefkoşa Kuzey Çevre Yolu ile Girne Yolu Bağlantı Noktası Saha Ziyareti yapacağını anlattı.

Türkiye’den su projesinin başarılı olduğunu gördüklerini, suyun ulaşmadığı 3 köy kaldığını anlatan Yılmaz, önümüzdeki dönemde elektriğin de ulaşmasının en öncelikli meselelerden biri olacağını belirtti.

Yılmaz, “Bu ölçek ekonomilerle maliyeti düşürüp halkın refahına katkı koyacağız. Bazı yol incelemeleri ve çeşitli görüşmeler yapacağız, özel sektörü de önemsiyoruz. İstişarelerle özel sektörü geliştirmek için bazı çalışamalar yapıp, TC-KKTC özel sektörlerinin işbirliği ile, kamu ve özel sektör kanadını birlikte ele alarak önümüzdeki dönemde bunlar için de çalışacağız” dedi.

Yılmaz ayrıca, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve ekibini de tebirk ederek, önümüzdeki dönemde işbirliği içinde TC yüzyılı, KKTC yüzyılı ve ortak gelecek için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

Yılmaz: Yeni terminal binasını 20 Temmuz’da hizmete açacağız, kablo ile elektrik yeni dönemde önceliğimiz olacak